ЕТО ГИ ПОТРЕСАВАЩИТЕ ЗЛОУПОТРЕБИ НА МАРИНОВ И КОМПАНИЯ ВЪВ ВИК ВАРНА!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/eto-gi-potresavashtite-zloupotrebi-na-marinov-i-kompaniya-vav-vik-varna/127821 SvobodnoSlovo.eu
ЕТО ГИ ПОТРЕСАВАЩИТЕ ЗЛОУПОТРЕБИ НА МАРИНОВ И КОМПАНИЯ ВЪВ ВИК ВАРНА!

Брутален скандал разтресе за пореден път ВиК Варна. Малко преди да им бъде спряно кранчето с Ротацията, „простоидиотите“ от ПП смениха оказалия се до този момент най-успешен управител за последните 10 години шеф на ВиК – Варна инж. Веселин Русев с компометирания бивш зам.-управител на дружеството Михаил Маринов, дясна ръка на „Боса“ Валентин Вълканов на създадената от него „Империя ВиК“ по времето на „Тъста“ Красимир Маринов.

Кратка предистория:

На 18.01. 2023 г. се провежда Общо събрание за избор на Управител на ВиК Варна поради изтичане на мандата на управителя на дружеството Валентин Вълканов. Основните претенденти за поста тогава са: Михаил Маринов, дългогодишен зам. управител на дружеството и най – довереният човек на Вълканов, и инж. Веселин Русев доказан експерт с дългогодишен опит в управлението на водни дружества.

По времето на провеждане на конкурса от страна на все още действащото ръководство на ВиК Варна /Вълканов – Маринов/ вървят совалки до София в МРРБ и ВиК Холдинга, целуват се партийни задници, куфарите „Самсонайт“ сменяха собственика си, както и течаха обещания за ежемесечно отчитане, което да бъде на всяко първо число от месеца.

Номерът не мина обаче.  Конкурсът за управител с 3 годишен договор за управление /2023-2026г./ бе спечелен от инж. Веселин Русев с концепция за оздравяване на дружеството, повишаване на финансовите резултати и множество други иновации.

инж. Веселин Русев

От встъпването си в длъжност, инж. Русев е подложен на саботажи, както предизвикани ВиК аварии от служители, верни на старото ръководство, по които аварии – саботажи дори се наложи да прави проверки и ДАНС, така и на доноси срещу него до МРРБ и ВиК Холдинг, както и на безразборно обжалване на обществени поръчки от важно значение за функционирането на ВиК дружеството, обществени поръчки, обжалвани от обръча от фирми верни на Маринов и Вълканов.

Целта на загубилия конкурса Маринов, дясна ръка на Валентин Вълканов, е да усложни и провали мандата на инж. Русев за да се върне на „бял кон“.

На война като на война, както се казва – много пари има за усвояване във ВиК сектора, а и куфарите с пари, полетели към столицата, трябва все пак да се избиват. А и много пари трябват за поддръжка на куп имоти във Варна, във Виена, в Гърция…

От месец януари 2024 г. започва БРУТАЛЕН натиск от София върху шефа на Вик Варна инж. Веселин Русев да свика акционерите за Общо събрание с дневен ред: Първа точка: „Смяна на управител“ и Втора точка: „Избор на временно изпълняващ длъжността Управител“.

На 16.02.2024 г. без никаква основателна причина ВиК Холдинг провежда Общо събрание на съдружниците.

Държавата е мажоритарен собственик с 51%  дялово участие в капитала, а Общините, като съдружници с 49%.

От София, яхнали метлите, долитат две упълномощени представителки на държавата, тропат по масата пред всички и заявяват, че е взето решение по точка първа – отстраняват инж. Русев като Управител и по точка втора – временно изпълняващ длъжността Управител „ВиК-Варна“ да е лицето Михаил Маринов.

Съдружниците в лицето на общините в Област Варна задават най- логичните от всички въпроси: „Какви са мотивите за  смяна на управителя, който за една година възроди ВиК дружеството и го извежда на печалба в размер на 5 000 000 лв. /пет милиона лева / и не е нарушил нито една от точките, касаещи правата и задълженията на Управителя от Договора за възлагане на управление?“

Задава се и също толкова логичния въпрос: „Защо така спешно се свиква ИЗВЪНРЕДНО ОБЩО СЪБРАНИЕ И КОЕ ПРЕДПОЛАГА ИЗВЪНРЕДНАТА НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПРОВЕЖДАНЕТО МУ?“

Отговорът от страна на представящите „държавата“, демек, правителството на „простоидиотите“, е: “Мотиви НЯМА и обяснения не дължим на никого от Вас “. 

Е как да има „мотиви“ от страна на „простоидиотите“, управляващи „държавата“ при следните категорични и безспорни факти!:

-През управлението на Маринов/Вълканов за 2021г. –  900 000 лв. положителен финансов резултат. През 2022г. – 2 000 000лв. печалба.

-През 2023г. по време на управлението на инж. Русев- над 5 000 000лв. печалба.

Когато Сенека е изрекъл: „Когато фактите говорят и боговете мълчат“, едва ли е предполагал, че някога напред във времето ще се пръкнат такива завършени идиоти, като българските „Простоидиоти“ от ПП/ДБ, които „управляват“ по този безумен, КРАДЛИВ, МОШЕНИЧЕСКИ И КОРУМПИРАН начин държавата.

И резултатът от гласуването на така спешно, преди Ротацията“ свикано Общо събрание на ВиК Варна е ясно и предварително начертано и подплатено, разбира се, с куфари „Самсонайт“: ТАКА НАРЕЧЕНАТА „държава“ в лицето на две намсикои – гласуват за смяната на шефа на ВиК Варна, Напушеният, абсолютно неадекватен варненски кмет от ПП/ДБ Благомир Коцев – също е за, от 10 акционери от Общините – 8 са против.

И какво от това?

Вместо прокуратурата отдавна да бе пъхнала „ерата Вълканов/Маринов“ там, където и е мястото, вместо точно „продължаваме промяната“ да е катализатор на този процес, БРУТАЛНО, МОШЕНИЦИТЕ „ПРОСТОИДИОТИ“ върнаха на бял кон във ВиК – Варна човекът на Вълканов – М. Маринов!

Валентин Вълканов

А го върнаха, лъжейки избирателите си, че ще правят „промяна“, защото единственото, което ги интересува е да правят пари от корупция, да лансират на възлови и ръководни позиции компрометирани лица, които да им пълнят джобовете и сметките с пари.

Така Михаил Маринов, иначе олицетворение на „мафията“, с която УЖ „простоидиотите“ от ПП/ДБ щяха да се борят, бе въдворен ОТНОВО точно от „простоидиотите“ от ПП/ДБ на шефския пост на Вик Варна!

През последните години АФЕРА изнесе на показ отвратителните схеми, зулуми, безобразното крадене и злоупотреби във Властта на Копринки, Ушевци, ПростоКировци, Ококорени педалчета и всякакви други управленски мошеници. За Варна обаче, градът, в който съм родена и живея, съм безкомпромисна!

Все крадци и айдуци са налазвали този град, но такива ПРОСТОИДИОТИ КАТО БЛАГОВЦИ, ДИАНЧОВЦИ, ШОФЬОРИТЕ ИМ, ГЕЙДРУЖИНКИТЕ ИМ, И ИЗМАМНИЦИТЕ ИМ ПОЛИТИЧЕСКИ НАЧАЛНИЦИ, НЕ Е ИМАЛО. И АФЕРА няма да спре да им вади на показ мръсотиите, докато не се отекат окончателно в канала.

А сега е ред на скандалната фактология! КОЙ Е МИХАИЛ МАРИНОВ, СПЕШНО ВЪДВОРЕН ОТ „ПРОСТОИДИОТИТЕ“ КАТО ШЕФ НА ВИК ВАРНА!

Започва трудовата си кариера като служител в Данъчната администрация в средата на 90-те години. Създадено е звено по известно като „Данъчна полиция“, но по онова време бизнесът много добре помни, че това беше една шайка от данъчни служители, по известни като хора, ползващи методите от мутренските времена.

Маринов и Вълканов са колеги, приятели и екип.

На по късен етап бизнеса пропищя и службата е закрита.

За Маринов следва попрището с чейндж бюра, докато Вълканов  се внедрява във ВиК Варна. Естествено тогава пред Вълканов стои най – важната задача: да спретне екип от много верни хора. Кой по- верен от ортака в данъчното Маринов? Създават силен екип. Безспорен факт. Министрите се сменят, обема на куфарчетата е логично да се увеличава и така…. Пари във ВиК има бол и трябва да се работи като се захранват правилните хора.

Някой с добър бизнес нюх ще каже: браво, така се гради бизнес Империя. И е факт: години наред в управлението на ВиК Варна двамата приятели и бизнес съдружници / Вълканов и Маринов/ създават Империя. Обръчи от фирми изпълнители по обществени поръчки, източване на дружеството и многобройни възможности, ако човек е склонен да злоупотреби.

Империя, ама не частна империя, а с … държавни пари!

АФЕРА е сайт, който борави с факти, доказателства и за това е обективен.

И така, да започнем с фактите:

Установени и подплатени с документи нарушения от управлението на Валентин Вълканов и Михаил Маринов като управител и зам. Управител на ВиК Варна:

Михаил Маринов и Валентин Вълканов

1.Изплатени обезщетения на освободени служители на основание чл.331 от КТ  за периода 01.01.-31.01.2023г. /след като е станало факт, че „корабът е потънал“/ между 8 и 10 брутни трудови възнаграждения, както следва:

-Михаил Маринов, Зам. Управител – 10 заплати

-Екатерина Ралчева-Маринова, Р-л „Обществени поръчки“ /Съпруга на М. Маринов/ – 10 заплати

-Николай Костадинов, Р-л „Строителство и контрол“ – 10 заплати

-Снежана Иванова, Р-л „Инкасо“ /Братовчедка на Вълканов/ -10 заплати

-Мария Михова, Р-л ЕТР Провадия / Роднина на Вълканов/ – 10 заплати

-Юлия Митева технически сътрудник /секретарка на Вълканов/ – 8 заплати

-Ивайло Митев, шофьор на Вълканов – 8 заплати.

Изплатените обезщетения са в размер на повече от 260 000 лв. и много над договорените по Кодекса на труда. Типичен пример за ШУРОБАДЖАНАЩИНА и облагодетелстване на най – верните в екипа чрез ИЗТОЧВАНЕ и ОЩЕТЯВАНЕ на дружеството.

Предвид горното, АФЕРА пита: г-н Маринов, с тези ли наследени порочни практики, съучастник в които сте и Вие, ще управлявате ВиК Варна?

2.Михаил Маринов в качеството му на зам. управител и Екатерина Ралчева Маринова, Ръководител отдел „Обществени поръчки“ са в семейни отношения, което е в определен конфликт на интереси при обявяване и решаване изпълнител по обществени поръчки, като и двамата фигурират като членове в комисията по избор на изпълнител в десетки обществени поръчки на много високи стойности.

Маринов- Председател, а съпругата му член. Третия в комисията винаги е в ролята на муха.

Това  се нарича ЗЛОУПОТРЕБА СЪС ВЛАСТ ЧРЕЗ СЛУЖЕБНО ПОЛОЖЕНИЕ.

АФЕРА пита: г-н Маринов, на каква позиция този път ще назначите съпругата си след дългомечтаното Ви и много скъпо завръщане? Предложение, ако приемете: технически сътрудник за да не ви е по кратък престоят.

3.Фирмите КАСИЧКИ и насочването на голям брой Обществени поръчки с най – високи стойности към дружества с много ограничен капацитет, както и малка техническа обезпеченост и ограничен персонал.

АФЕРА разполага с информация с установени нередности по договор за Обществена поръчка с изпълнител „Поли Йорд“. Договорът е дългогодишен на стойност около 12 000 000 лв. и поради тази причина е под зоркият поглед на Михаил Маринов.

АФЕРА разполага с доказателства за:

Некачествено извършени СМР от „Поли Йорд“.

Неспазени срокове по договор за Обществена поръчка.

Влагане на некачествени материали.

Извършване на СМР без възлагане.

Фактуриране на СМР без актуване.

Създаване на документи с невярно съдържание.

Фалшифициране на количества.

Фиктивно отчитане на дейности при невъзможни климатични условия.

И всичко по горе се е случило под „Зоркия поглед и контрол“ на Михаил Маринов. И в тази връзка за контрола, през януари месец 2023 г. фирма „Поли Йорд“ фактурира за сбогом с любимото му ръководство фактура на голяма стойност за окосяване на трева около водоемите за толкова тревни насаждения, колкото няма на територията на Добруджа. 

За гореописаното има заведена преписка по договора с „Поли Йорд“ ЕООД в сектор „Противодействие на корупцията в администрацията“, за което е образувано досъдебно производство номер 734/2023г по описа на ОД МВР Варна, Пр.Пр 7993/2023 по описа на ВОП образувано за престъпления по чл.220,ал.1 вр.чл.26,ал.1 от НК и чл.331, ал1бвр.чл.26,ал.1 от НК.

Всичко гореизложено се е случвало под зоркия поглед и осъществен контрол от „новоизбрания временен управител“ на ВиК Варна г-н Михаил Маринов.

Следващият „необлагодетелстван сладур“ от приятелските си отношения с Михаил Маринов се казва Андрей Шоповски.

Скромен собственик на фирма автосервиз, спечелил една от най -големите обществени поръчки във ВиК Варна за ремонт и поддръжка на автопарка на дружеството.

Фирмата е „Ауто Финес“ ЕООД, с. Каменар.  Скромна като капацитет и технически възможности, но с договор с ВиК да поддържа на над 300 по вид и модел автомобили от автопарка на ВиК Варна. И защото не е на никого приятел е спечелил поръчка за доста милиони до 2026 г.

Със зам. Управителя Михаил Маринов съвсем случайно и многократно са се „засичали“ по пътувания и почивки в чужбина, заведения във Варна.

Добре е, че Андрей и Мишо почти не се познават и не са си правили лични подаръци и услуги.

Третият сладур, който „не познава“ Михаил Маринов, е Румен Райков, дългогодишен бивш управител на ВиК Стара Загора, а по настоящем собственик на ХИДРОИНСТАЛ ДЗЗД.

Човекът е сериозен и се занимава с какво? Доставка на водомери.

На 18.01.23 г. в деня на общото събрание и в деня, в който Маринов и Вълканов бяха наритани, са сключили споразумение с ХИДРОИНСТАЛ ДЗЗД за доставка на водомери за ВиК Варна на стойност 1 800 000 лв. без ДДС. Сумата е платена от Маринов и Вълканов още същият ден.

Дотук с лицето Михаил Маринов за днес.

Предстои продължение.

По- важните въпроси, който ме вълнуват като журналист и човек,са:

Защо самозабравилите се простоидиоти от сглобката не могат да направят нищо качествено?

Защо е необходимо да сменяш доказан мениджър с безупречни финансови резултати за такъв със спорна репутация?

Защо трябва да лишиш от нормални човешки права – правото на ползване на питейна вода на жителите на Общините Девня, Провадия, Долен Чифлик, заложени в Инвестиционната програма на настоящото ръководство на ВиК Варна, и като такива не са били приоритет на ръководството на Маринов, Вълканов и приятели?

Задавам риторични въпроси. Отговорите ги знаем….ПАРИ…МНОГО ПАРИ.

Но от цървул италианска обувка не става. Дори и с много пари, цървулът си е цървул.

Същото се отнася и до Прокуратурата, КПКОНПИ и Службите в МВР, които досега трябваше да свършат онова, което АФЕРА им сочи. Когато обаче и Прокуратурата, и КПКОНПИ, и Службите в МВР служат на тези ПРЕСТЪПНИЦИ, държава няма.

Има Мафия, в която единственото качество, което те изстрелва нагоре е куфар, пълен с рушвет.

Веселина Томова

https://afera.bg/

1 Коментара

Пич

преди 2 месеца

Статия изпълнена със злоба, некомпетентност и платена!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.