Европо, гледаш ли? От КПКОНПИ поръчките и бухалката, а от народа плащане на сметката

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/evropo-gledash-li-ot-kpkonpi-porachkite-i-buhalkata-a-ot-naroda-plashtane-na-smetkata/13265 SvobodnoSlovo.eu
Европо, гледаш ли? От КПКОНПИ поръчките и бухалката, а от народа плащане на сметката

Тази сутринта осъмнахме с важни новини, идващи от Цацаровата КПКОНПИ. Комисията му била отнела незаконно имущество за над 5,5 млн. лева. Похвално. Ние, естествено решихме да проверим информацията и установихме, че явно това е част от кризисен PR. Нищо чудно управляващите, шамаросани от Европа, отново развяват гола статистика.

Приемаме, че са отнети 5,5 млн.лева, но тъй като многократно хващахме бившият шеф на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев в манипулации на данни, отдавна наблюдаваме съдебната практика на дейността на КПКОНПИ.

Влезлите в сила съдебни решения, с които разполагаме за 2020 г., показват и друга интересна информация. От отнетите 5,5 млн. лева, над 3,5 млн. лева представляват имагинерни суми, без покритие. Това са суми, получени от осъдените от продадени от тях имоти, коли и преминали през банкови сметки, т.е. имало ги е някога, но сега никой не знае къде са. Да му мислят от НАП, как ще ги събират, а най-вероятно никога няма да успеят да ги вкарат в бюджета. Например от Цветелин Кънчев или по-известен, като Дон Цеци са отнети 1 078 165 лева, само че те не са налични в някоя банка или каса, а са сбор, именно от получени суми от продажба на имущество. На практика сега г-н Кънчев е станал длъжник на НАП и ще му се наложи да си контактува с данъчните, докато изтече 10 годишната давност.

Не можем да не отбележим и отнемането на общо 575 леки автомобила!!! По дело 867/2018 г. на ОС Русе са отнети 131 автомобила от някой си М.М., по дело № 143/2019 г. на ОС Силистра са отнети от С.Г. 358 автомобила, а по дело № 739/2017 г. – 86 от И.В. Много добре, си рекохме ние.

Като нищо ще си помислите,  че са ударени някои от големите автокъщи, но не. Автомобилите са част от така наречената румънска врътка, в която румънски граждани купуват в България коли и ги регистрират на български граждани, които от своя страна им издават пълномощни да ги управляват. Целта е румънците да заобиколят по-високите данъци и мита за тези автомобили с цел, протекция на родното си производство. Та да попитаме КПКОНПИ, НАП или КАТ, като как ще ги отнемат. Може би ще ги чакат на Дунав мост?

На М.М.,  С.Г. и И.В. им дреме, видно от съпротивата им по делата. Дори не са се опитали да обжалват решенията за отнемане. Явно и на КПКОНПИ не им дреме. Съдебните решения за отнето имущество се предават на НАП и толкова. Комисията и Цацаров са си свършили работата и е време за хвалби, доклади и отчети.

Гледай Европо, кви чудеса правим в борбата с корупцията и престъпността. Нищо чудно да видим някое велечие от пънче да прочете тези резултати. От КПКОНПИ, многократно се изливаше и информация за запорирани и заведени дела за отнемане на имуществото на т.н. олигарси. Вече им загубихме числото. Милиарди. Дотук добре, но като знаем методиките на КПКОНПИ, очевидно и това е поредният балон, който е на път да се спука, когато излязат решенията на съдилищата по тези дела. Груби сметки показват, че ако Комисията загуби тези дела, съдебните такси и разноски ще са няколко десетки милиона. Ще ги плащаме ние, разбира се!

Удобно е премълчан фактът, че през 2020 г., до момента, изцяло или частично са отхвърлени искове на Комисията за 4 541 802 лева. По така отхвърлените искове, КПКОНПИ е осъдена да заплати почти 175 хиляди лева. В тази сума не влизат допълнителните разходи за експертизи, които се назначават по съдебните дела.

Проблемът, е че докато съдилищата приключат тези дела, Цацаров и компания отдавна ще са забравили за Комисията, а ние данъкоплатците ще плащаме масрафа. От тях поръчките и бухалката, а от нас плащане на сметката.

Екип на Фрог нюз

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.