Европрокуратурата извърши обиски, разследва община Бойчиновци за злоупотреба с 2,6 млн. евро

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/evroprokuraturata-izvarshi-obiski-razsledva-obshtina-boychinovci-za-zloupotreba-s-26-mln-evro/122039 SvobodnoSlovo.eu
Европрокуратурата извърши обиски, разследва община Бойчиновци за злоупотреба с 2,6 млн. евро

Европейската прокуратура съобщи, че са били извършени обиски по разследване за възможна злоупотреба с европейски средства по проект за ремонт на общинска пътна мрежа в община Бойчиновци.

Претърсванията са извършени на множество места в България по-рано този месец, включително в обекти на фирми, участващи в строителството, както и в административни офиси на община Бойчиновци. Иззети са множество документи и са разпитани свидетели, се посочва в съобщението.

Според разследването на 9 юли 2019 г. община Бойчиновци е сключила договор за финансова помощ с Държавен фонд "Земеделие", свързан с изпълнението на проекта на стойност 2,6 млн. евро по програмата на ЕС за развитие на селските райони.

В договора е посочено, че срокът за усвояване на средствата и за подаване на искането за окончателно плащане е 36 месеца от датата на подписването. Оттогава срокът е удължаван няколко пъти, но досега няма данни договорените дейности да са изпълнени, нито проектът да е приключен.

Разследването се извършва с подкрепата на Главна дирекция "Национална полиция" и цели да се установи естеството и степента на предполагаемите престъпни действия, се допълва в съобщението.

https://dnes.dir.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.