Фирми на Москов печелят поръчка за лечение на хепатит С?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/firmi-na-moskov-pechelyat-porachka-za-lechenie-na-hepatit-s/26073 SvobodnoSlovo.eu
Фирми на Москов печелят поръчка за лечение на хепатит С?

Очаква се днес Надзорът на НЗОК да спре програмата за лечение на хепатит С. С наследените от времето на Москов правила продуктът в първа линия (бел. р. с този продукт се започва лечението) е в най-неизгодната ценова оферта. ” Огромна част от пациентите ще минат на продукта на едната фирма, който е финансово най-скъп. Начинът, по който са представени офертите, е подвеждащ”, коментира пред Фрог нюз подуправителят на НЗОК д-р Димитър Петров.

Той допълни, че Касата ще се съобрази с решението на ВАС и ще спре въпросния препарат за лечение.

Ето и постановлението на ВАС: Новите критерии за лечение на хепатит С, които влязоха в сила през януари 2017 г., излагат на риск живота на хората с тази диагноза.

Същият проблем се наблюдава и при медицинските изделия.

„При медицинските изделия има няколко изключително подозрителни позиции. Най-фрапантната са глюкомерите за домашен самоконтрол. Касата плаща около 19 лв. за тест лента. Изненадващо се появява нова позиция от тестленти, с които се измерва кръвна захар от венозна кръв. Абсурдно е да се използват за домашно приложение. Те са за болнично приложение. Тези тест ленти са с 10 лв. по-скъпи”, обяснява д-р Петров.

Резултат с изображение за Москов

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.