ФОРМУЛАТА ЗА СПАСЯВАНЕТО НА ГЕШЕВ - БИТА КАРТА

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/formulata-za-spasyavaneto-na-geshev-bita-karta/109997 SvobodnoSlovo.eu
ФОРМУЛАТА ЗА СПАСЯВАНЕТО НА ГЕШЕВ - БИТА КАРТА

Още в първите дни след фалшивия "атентат срещу главния прокурор", ми хрумна, че формулата за изваждането на Гешев от океана с лай@на, в които е потънал до над каскета, ще бъде: 

"Сарафов не е разбрал добре какво е споделил с него главният прокурор веднага след покушението" или "журналистите не са предали правилно това, което им е съобщил главният прокурор". С една дума, Гешев е казал нещо, което впоследствие е било погрешно интерпретирано от подчинения му и от мисирките.

Особено отнасящото се до епизода с "децата" - най-уличаващата част от сагата на автоатентата.

В неделя, 7 май, седмица след инсценираното "покушение", Гешев, давайки интервю за БНТ от задокеанското си убежище, в което е получил инструкции как криво-ляво да изплува след оглушителния провал, който сам си причини, каза дословно същото:

"Сарафов и журналистите неправилно са разбрали и оповестили думите му"!

Тъпо, драги зрители и слушатели.

Тъпо, български народе!

Щом аз, която нямам нищо общо с криминалистиката, веднага се сетих за такъв възможен ход за спасение на разобличения автоатентатор Гешев, значи неговите съветници в Щатите страдат от нелечимо малоумие.

Аз съм лаик - а те уж Божем професионалисти! 

За интелектуалния потенциал на самия Гешефт няма какво да говорим. Той, както винаги, повтаря това, което му вменяват неговите атлантически господари. Дори тая нелепа идиотщина с "неправилната интерпретация", му се струва грандиозна спасителна хитрост.

Не, драги ми Каскете, сламката с "погрешното предаване на думите ти" от Сарафов и прочие марионетки, е само нов компромат срещу самия теб. Не разчитай на тая сламка, тя се счупи още в първия момент, в който ти се залови за нея.

Хвърляйки вината върху твоя съучастник Сарафов, ти го изгуби като съюзник. Никой на негово място няма да се съгласи да бъде твой козел отпущения, да бъде пожертван и да се удави, за да можеш ти да излезеш чист и невредим от блатото с фекалиите, в което сам скочи. 

Сарафов е твой съучастник в инсценирането на "атентата". Но ти си главният му организатор. Главният виновник. Първият, който трябва да си подаде оставката. Първият, който трябва да бъде съден за оклеветяване на България и покушение срещу българската държава.

Най-елементарният въпрос, който Сарафов вчера ти зададе и който аз ти зададох още по-рано в моите статии, е:

Защо в продължение на седмица, слушайки и виждайки "неправилната интерпретация на твоите думи", не излезе с интервю или текст, с който да опровергаеш недоразумението и да съобщиш истината от първо лице?

Знаеш защо: защото думите ти са били дословно същите, каквито бяха огласени от Сарафов. Същите думи, които вие като заговорници и съучастници, сте решили да оповестите.

Една гнусна лъжа. Твоята собствена лъжа!

Същата лъжа - че детенцето ти е малко и сигурно много се е уплашило при атентата, повтаряше Тиквата, твоят ментор и създател. А кака Сийка, запитана дали наистина си пътувал "със семейството си", заяви, че "няма да навлиза в личното ти пространство". Що за безобразие - за какво навлизане в личното ти пространство може да става дума? Обществото желаеше да си изясни фактите около "атентата"! Това желание няма нищо общо с "навлизане в личното пространство" на когото и да било. 

Защо тогава ти не се обади, Гешефт? И кака Сийка ли е "интерпретирала неправилно думите ти"?

Явно в момента, в който обществото разбра, че "пътуването със семейството" е възлов пункт в лъжата, ти си усетил, че краката ти се люлеят и разобличението е неминуемо. Не си знаел как да реагираш. Кукловодите ти също са били шокирани от обрата на ситуацията, която са смятали за вече "опечена". Озовали сте се в небрано лозе. Ето защо твоята пионка Сийка забрани "навлизането в личното ти пространство", вместо да отговори простичко с "да" или "не".

Чуй гласа на разума, Гешефт! Всяко извъртане вече е в твоя вреда. Шикалкавенето е фатално за теб. Престани да сипеш лъжи и особено такива тъпи лъжи, с които още по-жестоко се саморазобличаваш! Не повтаряй като папагал американските "формули", които няма да те реабилитират, а ще те натикат още по-дълбоко в сметището. Българите са неизмеримо по-интелигентни и проницателни от американския сбироток! Не се навирай повече между шамарите! Не се орезилявай докрай. 

Ако ти е останала капка достойнство - не на магистрат, а на човек - приеми провала си. 

Подай оставка! 

П.П. Краката на лъжата никога не са били по-къси! Светът е преял с лъжи и неудържимо ги повръща.Забелязвате ли, че човечеството вече изпитва пълна непоносимост към лъжата? Лъжата престана да бъде конвертируемо средство за общуване и надмощие. Производителите на лъжи бакрутираха. Вселената на лъжата се сгромоляса. 

Удря часът на Истината!

Милена Върбанова

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.