Георги Тошев: Не мускули и татуировки те правят мъж, а отношението към майка, баба, любима

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/georgi-toshev-ne-muskuli-i-tatuirovki-te-pravyat-mazh-a-otnoshenieto-kam-mayka-baba-lyubima/114228 SvobodnoSlovo.eu
Георги Тошев: Не мускули и татуировки те правят мъж, а отношението към майка, баба, любима

Не мускули, не татуировки, нищо от всичките му аксесоари не го прави мъж. Мъж го прави единствено начинът, по който се отнася към другите и най-вече към жените – майка, баба, сестра, любима“, коментира случая в Стара Загора журналистът и писател Георги Тошев в предаването ”България, Европа и светът на фокус“ на Радио ”Фокус“.

Реакцията на насилника на 18-годишното момиче от Стара Загора е лесният избор. Много по-трудно е да направи другото – да приеме, че в един момент е нежелан, добави той.

Жестокостта не се извинява с гнева. Понякога се изгубвам в нежеланието да се погледнем и да видим, че по някой път сме отхвърлени, по някой път сме нежелани, друг път просто трябва да се разделим с хора, които обичаме, каза още Тошев.

В последните години дефицитът на любов, на себеуважение и отношение към другия е станал много голям, отбеляза той.

"За мен е много важно как се разделяш с хората, с които работиш, с които живееш, които обичаш. Това е една много тънка граница, която за съжаление е премината от болшинството“, посочи Георги Тошев.

Това е част от семейното възпитание и от средата, в която израства един човек, допълни той.

"Голямото ни нещастие днес, на повечето хора, които са в периферията, не защото живеят в малки населени места, а защото животът им се случва в периферията, е, че те не се обичат, не знаят какво е това. Те не знаят собствената си стойност. Начинът, по който се отнасят към другите, цялата обърканост, в която те не знаят какво и как да направят, прави тези млади мъже отвратителни. Жестокостта съм убеден, че е плод на нелюбов“, заяви Георги Тошев

frognews.bg

4 Коментара

Мина

преди 9 месеца

Така е, когато са ликвидирани алфа- мъжкарите! За да не могат да защитят женските и потомството:) Желаещи за “мъжкари” се броят на пръсти:) Самите те не желаят да бъдат такива, а чакат с мокър поглед “женските” да ги защитят! Толкоз за българите- юнаци!

Коментирай

Красимир

преди 9 месеца

Ех, Гоше, Гоше, а защо по телевизията дават друго.

Коментирай

Гоше,

преди 9 месеца

Хайде стига засукани бръщолевения. Я виж с какво захранват децата от най-ранна възраст!!! Мултифилмчета с насилие, стрелби, убийства и жестокости. След това екшъни до припадък. Къде тук се пропагандира любовта? Родителите, израснали в аналогични условия, работят на по две-три места, за да свържат двата края и нямат време да обърнат внимание на децата си, а са ги оставили безконтролно да сърфират в интернет. Вече три поколения се загубени. За следващите не ми се мисли.

Коментирай

zmei15

преди 9 месеца

Мъжът е 1. Мъжко възпитание 2. Мъжки начин на мислене ,в резултат на мъжкото възпитание 3. Мъжко поведение , в резултат на 1 и 2 4. Мъжки полови атрибути

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.