Гешев за 18-те мъртви мигранти: Това е резултат от съсипването на МВР от един бивш министър

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/geshev-za-18-te-martvi-migranti-tova-e-rezultat-ot-sasipvaneto-na-mvr-ot-edin-bivsh-ministar/52437 SvobodnoSlovo.eu
Гешев за 18-те мъртви мигранти: Това е резултат от съсипването на МВР от един бивш министър

Вчера беше един лош ден за България. Отново влязохме в черната статистика на Европа и световните новини, за съжаление с лошо. Желая успех на колегите в разследването.

Това заяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг, на който бяха представени подробности по разследването на трагедията с камиона-ковчег, открит край софийското село Локорско.

18 мигранти, сред които едно дете, бяха намерени мъртви в тайник на превозното средство. 34-ма бяха настанени в болница. Трима от пострадалите са в тежко състояние.

Това, което видяхме - тези 18 загинали млади хора и много други пострадали, са резултат от дезинтеграцията на институциите, от войната между институциите, от съсипването на МВР от един бивш вътрешен министър, от определени т.нар. политически решения, които някои наричат съдебна реформа. Закриха най-сериозният инструмент за борба с организираната престъпност - Специализираната прокуратура. Резултатите са видими“, посочи Иван Гешев.

"Бих попитал дали някой ще се извини на българските граждани. Надеждата ми е, че всички ние, говоря институциите, виждам сериозните усилия на министър Демерджиев, виждам желанието и на други институции за съвместна работа, надявам се, че ще се опитаме да гарантираме сигурността на българските граждани“, продължи той.

"Прокуратурата, тези години, прави точно това. Наш основен враг е престъпността“, завърши той.

В брифинга участват главният прокурор Иван Гешев, Борислав Сарафов, зам.-главен прокурор по разследването и директор на НСлС, Христо Кръстев, говорител на Софийска градска прокуратура, Атанас Илков, директор на ГДНП, както и Асен Меджидиев, служебен министър на здравеопазването.

https://epicenter.bg/

1 Коментара

t_ab

преди 1 година

Този господин каквото и да каже, мирише все едно се е окакал. Даже успява често да го направи преди да се изкаже .

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.