Гл. секретар Живко Коцев: Черни овце в системата дават лош имидж на МВР. Няма да допуснем това!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/gl-sekretar-zhivko-kocev-cherni-ovce-v-sistemata-davat-losh-imidzh-na-mvr-nyama-da-dopusnem-tova/121551 SvobodnoSlovo.eu
Гл. секретар Живко Коцев: Черни овце в системата дават лош имидж на МВР. Няма да допуснем това!

Вчера заявих пред вас, че след протеста сме предприели мерки, които да изяснят защо се стигна до насилие. Образувани са две проверки. 

Това заяви на брифинг главният секретар на МВР Живко Коцев по повод безредиците в София заради протестите срещу БФС от миналата седмица. 

"Присъствието ми тук пред вас не е повод за гордост. Жалко е, че няколко маскари развалиха протеста срещу ръководството на БФС. Ние сме изяснили полицаите, които са си позволили да превишат правомощията си. Не трябва да се делим. Трябва да се обединим срещу хулиганските действия и произвола на някои полицаи. Не можем да слагаме под един знаменател всички служители на МВР.

Според нашите анализи на протеста можеше да се случат много по-тежки неща. Искам да отправя апел да се спре с политиканстването и даването на мнение и оценки от хора, които не са експерти. Всичко това намалява мотивацията на нашите служители. Тяхното самочувствие е достатъчно накърнено. Имаме волята да се справим с черните овце вътре в системата, които дават лош имидж на МВР. Уверявам ви, че няма да търпим хора, които не искат да работят и да се развиват. Това трябва да го направим всички заедно като общество. Нека се ограничат емоциите", призова Живко Коцев. 

"Веднага след протеста съм се самосезирал по повод разпространените кадри за полицейско насилие. Образувах проверка, която за по-малко от 48 часа установи петима полицейски служители, които са превишили правата си. Трима от тях вече са отстранени от длъжност. При другите двама продължава вътрешното разследване за изясняване на фактите.

Проверката не е приключила и продължава, като се издирват и евентуално други полицейски служители, които са превишили правомощията си", обяви от своя страна директорът на СДВР гл. комисар Любомир Николов. 

epicenter.bg

2 Коментара

Борис

преди 5 месеца

"Този трябва да си подаде оставката!" Трябва,ама няма!Този е от гномо -лобито,а такива нямат чувство за срам! Учудвам се защо Б.Бонев си трае по адрес на този екземпляр.Б.Бонев е минал през цялата полицейска кариера вкл.главен секретар и министър и много добре знае за какво става дума! БОГО!ЗАЩО СИ ТРАЕШ? НЕ СИ ОТ СТРАХЛИВИТЕ,ТА ДА ТЕ Е СТРАХ ОТ ГНОМА И ГНОМОПОДОБНИТЕ! ЗАЩО...?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.