Главчев: Идват брониран джип на армията и две "котки", няма нужда да се всява паника

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/glavchev-idvat-broniran-dzhip-na-armiyata-i-dve-kotki-nyama-nuzhda-da-se-vsyava-panika/139005 SvobodnoSlovo.eu
Главчев: Идват брониран джип на армията и две "котки", няма нужда да се всява паника

Идва брониран джип и две „котки” на армията. Това обяви премиерът Димитър Главчев, който пристигна в Елин Пелин.

„Идвам, за да видя ситуацията и да координираме действията. Всичко се следи и е под контрол. Няма нужда да се всява паника сред населението”, каза Главчев, цитиран от Нова тв.

Той призова да не се изпада в паника. Дали ще има евакуация на хората обаче ще решат отговорните институции.

„По-добре да се вземат повече мерки от необходимите, отколкото да не се вземат. Но жителите да не се паникьосват. Четирима или петима пострадалите доколкото знам, но има готовност, има военна болница и в „Пирогов” са готови”, Главчев.

„Всичко, което е налично в софийския гарнизон, е на разположение при нужда. Говорих с министър Запрянов”, каза Главчев.

Вътрешният министър каза, че при единия взрив това, което е изхвърчало, е запалило склад на магазин, който е на около 600-700 метра.

„Според мен трябва да се вземат мерки”, каза Стоянов.

Екипите са се свързали със собственика на склада и той пътува към мястото.

По-рано системата за предупреждения BG alert изпрати съобщение за незабавна евакуация на живелите на с. Гара Елин Пелин в посока Нови хан, сочи съобщението на сайта на системата.

Причината е възникналият пожар в склад в района между с. Гара Елин Пелин и гр. Елин Пелин. Съобщението е изпратено от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН).

Както БТА съобщи сигналът за горящия склад е подаден към 18:30 часа. Има двама тежко пострадали, които се транспортират към болница "Пирогов". На място има екипи на пожарната и спешна помощ. Временно е ограничено движението и в двете посоки по път III-105 от Елин Пелин до гара Елин Пелин.

Епицентър 

2 Коментара

"„Според мен трябва да се вземат мерки”, каза Стоянов."

1 month before

Ами най-неотложната мярка е такива безотговорни клатикурци като тебе да бъдат въдворени при Бай Ставри поне за 10 години. А след това ще видим за твоите наследници на поста.

Коментирай

Главчев: Идват брониран джип на армията и две "котки", няма нужда да се всява паника

1 month before

Той призова да не се изпада в паника. Дали ще има евакуация на хората обаче ще решат ОТФОВОРНИТЕ КЛАТИ ПЛАШИПУТАРНИЦИ! „По-добре да се вземат ПОВЕЧЕ мерки от необходимите, отколкото да не се вземат. Но жителите да не се паникьосват. ЧЕТИРИМА или ПЕТИМА (МАЙНАТА ИМ) пострадалите доколкото знам, но ИМА готовност, има военна болница и в „Пирогов” са готови”, Главчев. зАКРИВАЙ! аПКАУС, пУСКАЙ ЗАВЕСАТА! HAPPY END

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.