Главният прокурор Борислав Сарафов отстрани Сийка Милева

Тя вече няма да е говорител на институцията Главен прокурор

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/glavniyat-prokuror-borislav-sarafov-otstrani-siyka-mileva/112240 SvobodnoSlovo.eu
Главният прокурор Борислав Сарафов отстрани Сийка Милева

Тя вече няма да е говорител на институцията Главен прокурор

Изпълняващият функциите на главен прокурор, Борислав Сарафов, освободи Сийка Милева от длъжността й като говорител на главния прокурор.

Въпреки това, тя ще продължи да работи във Върховната касационна прокуратура.

Преди нея Сарафова уволни заместничките на Иван Гешев, Десислава Пиронева и Даниела Машева. Според Сарафов, те показват силна привързаност към своя бивш началник и не могат да бъдат отделени от него, тъй като често присъстват на неговите известни брифинги. Смятам, че е абсурдно те да останат на техните длъжности, заяви Сарафов след като бе избран за главен прокурор.

А само преди дни Борислав Сарафов реши да закрие Експертния съвет към главния прокурор, който бе създаден през май 2020-та година и включваше представители от правната област и бивши магистрати. Сред тях бе и екс-обвинител №1 Никола Филчев, на когото са плащани по 6 бона хонорари месечно.

Борислав Сарафов вече няма да попада лично на палавите очички на Сийка Милева.

Припомняме, че той бе избран за и.д. главен прокурор на 16-ти май, след като ВСС освободи предшественика му и президентът издаде указ.

Според официалната информация от прокуратурата, тя е завършила право в ЮЗУ Неофит Рилски, има завършен курс за обучение на младши следователи. Има стаж като адвокат, следовател и прокурор.

Източник: lupa.bg

 

2 Коментара

!!!!

преди 10 месеца

Професионалният грим с който тази госпожа си прикрива брадавиците струва повече от пенсиите на вашите родители.

Коментирай

Филип Фотев

преди 10 месеца

Дойде време и кака Сийка да се увери, че колкото и да е ефикасна в даден период Свирката, тя не е панацея. Сега ще иска отново да свири кака Сийка, но ще й бъде отказано, защото е казано - всяко нещо достига логичния си край! Ех, Сийке, Сийке, слаба ракийке!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.