Гледах "интервюто" с д-р Димитров - директора на "Пирогов". Това беше грозен, антижурналистически трибунал

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/gledah-intervyuto-s-d-r-dimitrov-direktora-na-pirogov-tova-beshe-grozen-antizhurnalisticheski-tribunal/116005 SvobodnoSlovo.eu
Гледах "интервюто" с д-р Димитров - директора на "Пирогов". Това беше грозен, антижурналистически трибунал

Гледах "интервюто" с д-р Димитров - директора на "Пирогов". Това беше грозен, антижурналистически трибунал, проведен от т.нар. журналисти Йочев и Цънцарова. Хъсът, с който задаваха въпросите, не съм го виждала в други техни интервюта, особено с политиците. Там са благи, смирени и сервилно усмихнати. А сега щяха да разкъсат доктора и, разбира се, угоднически изместиха центъра на скандала, сътворен от овластената биологична единица в посока на това защо бил публикуван поста на медицинската сестра на страницата на Пирогов.

Ами, защото, йочев и цънцарова, когато работиш с някого години наред, го познаваш и му вярваш. Защото, йочев и цънцарова, медицината е екипна работа и без вяра на хората, с които работиш, не можеш да помагаш и спасяваш. Защото, йочев и цънцарова, сестра Диманова, която според малоумщините на жълтопаветните, има за грях, че бие камбаните на "Александър Невски" /о, Боже, руско име на храма/ работи от 46 години.

Вие изобщо имате ли представа какво е почти половин век да помагаш на хора, знаете ли за каква психическа издържливост и устойчивост става дума, как заспива човек, когато не е успял да върне към живота някого, имате ли представа изобщо какво е медицинската професия. Не, нямате и затова като побеснели питбули нападахте д-р Димитров, когото се гордея, че познавам и за мен е чест да нарека мой приятел. Той удържа на грозните ви атаки, защото за него честта и достойнството на българския медик е на първо място.

Много пъти сме си говорили с него по темата и ми е казвал "омръзна ми българският лекар да е бит, охулен и поруган". И вие, йочев и цънцарова, се опитахме по един много жалък начин да го набутате в релсите, зададени ви от тези, на които служите. Но не на истината. Всички видяхме трибунала, който устроихте на д-р Димитров. Защо бил качил личен пост? Ами, защото много бързо е разбрал, че всичко това е истина. Защо не поканите Тагарев в студиото и така да го нападнете, да го разкъсате с въпроси, но не по тази селска вечеринка, която устрои биоединицата, наречена негов съветник, а за съществените неща - защо подаряваме машини, а купуваме други, пак на хартия от господарите. 

Не, йочев и цънцарова, това не е журналистика. Днешният трибунал трябва да влезе в учебниците как НЕ СЕ прави интервю, как не трябва да се измества фокуса от съдържанието към формата. А съдържанието е, че един самоповярвал си дерибей е устроил панаир в спешната ни болница. Парите и властта не променят хората, а само свалят социалното им лустро и се вижда колко са дефицитарни и примитивни. Та, този примитив разбуни държавата и отмести фокуса от важните за нас неща. И вие го обслужихте. А финалният въпрос за публикацията в руска медия беше просто покъртителен с глупостта си. 

И последно - браво, Вальо!!!!

Цветеслава Гълъбова

8 Коментара

някой си

преди 8 месеца

Цънцарова е пример за много, много слаб журналист! То толкова нагло поведение за превъзходство пред човека отсреща не съм виждала. От мен да знаете, човек с квадратна челюст е лош и злобен човек, наблюдавайте!

Коментирай

Мишо

преди 8 месеца

Адмирации д-р Гълъбова! Брилянтна, както винаги!!!

Коментирай

Кумчо Вълчо

преди 8 месеца

йочев и цънцарова са едни много достойни журнаГлисти! Да живее истинската журнаГлистика!

Коментирай

Иван Пеев

преди 8 месеца

Хора, спрете да гледате телевизия! С падането на гледаемостта ще паднат и заложените реклами, ще падната парите за заплати, ще падне опорението на гулю-гулю-гулю. И още нещо, забравете думата журналист, има хубава дума клюкодраскач, тя е точна. Журналисти бяха Тома Томов, Двитрий Иванов, Иван Гарелов, Димитър Цонев и още двама-трима, останалото е плява.

Коментирай

Емилия

преди 8 месеца

Гневна и много гневна след "трибунала" спретнат от .... ох, искам да ги нарека ...., но ще спра на слагачи Йочев и Цънцарова. Особено Цънцарова. Явно "ДИРЕКТИВАТА" да бранят Тагарев е спусната. Жалко ,че нямам силите и механизмите, бих ги забранила и БТВ и Нова. Това не са телевизии защитаващи българските интереси. Заболя ме, като гледах как подлагат на незаслужен разпит д-р Димитров . Поздравявам за всичко, което е направил и каза. Поклон! С две ръце съм да спрем да ги гледаме. Срам за журналистиката.

Коментирай

Посетител

преди 8 месеца

Аз от около година и половина не гледам нито сутрешни, нито вечерни блокове. Само времето... Следя по-малките канали, ЮТюб и подобни...

Коментирай

Баба Злата

преди 8 месеца

Гледах интервюто, след като прочетох тази публикация. Поздравления на директора на болницата за позицията! Жал ми стана обаче, че в края рептилите от другата страна на масата го подведоха с "руската връзка" и той беше принуден да се обяснява, съвсем извън темата. Но това са медийните хиени, готови, от една страна, да ръфат живо месо, от друга, да скимтят и да бършат лиги пред господарите. А иначе спазването на елементарна хигиена в наши дни изисква доброволно лишаване от телевизора.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.