Глупостта е перфектният перпетум мобиле двигател на всяка измамна схема

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/glupostta-e-perfektniyat-perpetum-mobile-dvigatel-na-vsyaka-izmamna-shema/113467 SvobodnoSlovo.eu
Глупостта е перфектният перпетум мобиле двигател на всяка измамна схема

Репортаж по БТВ за тъпи хора, които плащат за ваканция по картинка във ФБ и се чудят, че са измамени.

Наглото е в изказване на един от потърпевшите, че държавата е длъжна да следи за подобни неща. Е, нито една държавна институция никъде по света не следи за липсата на мозък. 

Един от "печелившите", открил супер изгодна оферта бил предупреден в банката, че парите му заминават за Белгия и той се усъмнил и...после платил. И после не получил нищо.

И що така? - пита той в пространството. 

Преди време предупредих, че ФБ оферта за маркови кожени якета е измама, а после бях засипана със снимки на малки детски якенца, които хората са получили.

Ако съдя по десетки безумни оферти във ФБ със стотици реакции "Cena?!", то глупостта е перфектният перпетум мобиле двигател на всяка измамна схема.

Филмът "Уроците на Блага", спечелил голямата награда на фестивала в Карлови Вари, е отново посветен на измамна схема - телефонната с мятането на пари от балкона. Онези, които са аплодирали творбата не разбрали, че става дума за обобщение на хиляди истински истории, а не е символично измислена история.

Уви, онези, което са убедени, че "по фейсбука" намират супер късметлийските оферти ще продължат да въртят гигантското колело на измамите.

Да ви пусна оферта за плаване с корабчето от картинката? 😁

Лияна Панделиева

4 Коментара

Bad Face

преди 10 месеца

Рисковете да си малоумник и да пазаруваш от сайтове на български език, са много! Ограмотявайте се хора, дебилите са лесна плячка за всички измамници.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.