Хора от цяла България изпратиха помощи за пострадалите в опожареното село Воден

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/hora-ot-cyala-balgariya-izpratiha-pomoshti-za-postradalite-v-opozharenoto-selo-voden/138695 SvobodnoSlovo.eu
Хора от цяла България изпратиха помощи за пострадалите в опожареното село Воден

Хора от цялата страна изпратиха помощи за пострадалите от пожарите в боляровското село Воден. Това каза пред репортер на БТА Мариана Димова, библиотекар в местното читалище "Ана Маймункова".

В две зали на читалището на селото са събрани дрехи, хранителни продукти, санитарни принадлежности, електрически уреди, мебели, домакинска посуда, телевизори, парични средства.

"Стекоха се много хора от Бургас, Ямбол, Стара Загора, Казанлък, Дряново и цялата страна, които дариха. На този етап не можем да кажем от какво имаме нужда още, защото изчакваме да дойдат фургоните, хората да бъдат настанени и тогава да разберем кой от какво има нужда. На първо място вероятно ще има необходимост от строителни материали. Големи благодарности към дарителите и все така да помагат", посочи Мариана Димова.

Гасенето на пожара продължава и днес, преди обяд в него се включиха четири хеликоптера, а следобед и два самолета.

До края на деня в пострадалите от пожарите села Воден и Крайново ще пристигнат част от контейнерите за временно настаняване. Това съобщи днес в село Воден служебният премиер Димитър Главчев.

Към 18 ч. първият контейнер за временно настаняване вече беше монтиран. Там ще бъде настанено двучленно семейство, чиято къща е изгоряла изцяло. Контейнерът се състои от две стаи и санитарен възел, там вече има ток и вода, както и готварска печка. Предстои до края на деня да бъде монтиран бойлер и да се донесат легла.

Продължава изравняването на терени в селото, където да бъдат поставени и останалите контейнери за временно настаняване.

Общо 15 са контейнерите, които ще бъдат доставени в селата Воден и Крайново. По думите на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов те са абсолютно пригодни за живеене. Ще бъдат разпределени според нуждата на хората, като в предните дни са били направени проверки и е създаден списък, добави министърът и увери, че контейнерите ще стигнат за всички.

dir.bg

2 Коментара

Дарител

1 month before

А пък киро простака дарил 5 лева.

Коментирай

Мирмидон

1 month before

Т.н. контейнери за временно настаняване ще си останат за постоянно, като в наводнените карловски села. За нещастните пострадали няма място по комфортните черноморски хотели, които са построени с откраднат публичен ресурс от всички нас, все пак те не са укри.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.