Хубава събота: Теменужка вие на умряло, други съскат за война между Радев и Петков

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/hubava-sabota-temenuzhka-vie-na-umryalo-drugi-saskat-za-voyna-mezhdu-radev-i-petkov/5500 SvobodnoSlovo.eu
Хубава събота: Теменужка вие на умряло, други съскат за война между Радев и Петков

Няма почивен ден за интригантите. Пускаш телевизора и чуваш борисовата министърка Теменужка Петкова да вие. Като на умряло вие, защото освободили ръководството на „Булгаргаз“. Теменужке, хората са живи, що ги оплакваш така горко? Теменужка знае защо. Има казармен лаф: И да застреляш склададжията без да му казваш нищо – той си знае защо.

Доскорошният шеф на „Булгаргаз“ Николай Павлов и членовете на борда знаят защо си отиват. Ще казват обаче обратното по медиите, в които вече им е осигурено участие. Ясно от кого и защо...

В медийното пространство е изстреляна и друга теза: отстраняването на Павлов и компания от „Булгаргаз“ е удар на премиера Петков срещу президента Радев. Версията се пласира от медия, близка до Корнелия Нинова (Калоян Методиев, ултра активен критик на държавни глава е шеф на кабинета на Нинова…) още в заглавието. Разбирате ли, говори се за война, но не между Русия и Украйна или Русия и НАТО, а в българската енергетика, между президентство и правителство, като се внушава, че не ГЕРБ, а държавният глава е назначавал шефовете на „Булгаргаз“. Подло, но присъщо за хора като Малария Велева, както я наричаше покойният вече публицист Стойко Тонев или мадам В, както я знаят други...

И защо тогава Теменужка е толкова разстроена?... Освен ако мадам В не ни подсказва, че президента Радев и Борисов са комбина?

Наистина само Малария може да създаде подобно "творчество". В съавторство, разбира се. Да не забравяме Калоян до Нинова. Не че..., но защо не?

Разбира се, цялата тази гюрултия, крокодилските сълзи и воплите в съботната сутрин са плод на задкулисни сметки, интриги и спрени кранчета за източване на милиони към онова чекмедже. Нарушени са мафиотски схеми, руски интереси, а някой ще трябва да връща едни големи суми, които май е похарчил и знае, че ще боли...

Там е заровен ключа от бараката.

Иначе дори само шикалкавенето досега за азерския газ, Чирен и съмнителни препродажби на евтин газ в трети страни са достатъчен аргумент ръководството на „Булгаргаз“ да си тръгне. Толкова е прозрачно и логично. Няма драма. Вдигането на толкова шум и пушилка издава единствено накърнени интереси, които някой упорито иска да прикрие.

Очаквайте читалищна сценка с експремиера Борисов. Ще видим и чуем поредна тирада в кресчендо колко некадърни са новите управляващи и колко велик е той. Негови калинки вече напълзяха опакованите медии с поредните опорки.

Такива съботи си причиняваме…

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.