И ИЗПЪЛЗЯХА ПЛУЖЕЦИ....

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/i-izpalzyaha-pluzheci-2/64203 SvobodnoSlovo.eu
И ИЗПЪЛЗЯХА ПЛУЖЕЦИ....

Може да бъде изображение с 1 човек и читалня

Интересен феномен наблюдаваме. През 2020 година допреди половин година всякакви плужеци от прехода се бяха покрили в дъното на блатото. Туй Костов, туй Софиянски, туй Ал Йо, туй Станишев и прочие дори не смееха да се покажат по телевизиите. А сега изпълзяха на стада и нагло и арогантно започнаха отново да ни се подиграват в очите.

По време на прехода кражбите и разграбването на народното имущество придобиха катастрофални размери. Всички ние - народа, знаем кои са престъпниците. Да, те никога няма да бъдат осъдени. Защото те държат властта, прокуратурата и съда. Човешкото правосъдие надали ще ги настигне в този живот. Но моралната присъда вече е издадена и изпълнена - това са едни предатели, крадци и измекяри.

И точно те шестват по медиите. Хора, чието име стана нарицателно за корупция /тоест да си го кажем направо - КРАЖБИ/, не слизат вече от телевизионния екран. Подиграват ни се. И чрез новите си проксита продължават да крадат и да управляват.

Разбирам, че Стефан Софиянски, един от най-"почтените" политици на прехода, много мислил как българинът да живее днес по-добре от вчера. Изумително! Като започнем с това, че не е точно българин, въпреки името си. И завършим с това, че в нормална държава последиците от управлението му щяха да се излежават. Заедно с конфискация на имуществото вероятно.

Толерантността към крадци и престъпници убива. Убива българския народ, убива обществото ни, убива надеждата ни, убива вярата ни в утрешния ден. Защото ежедневно хора, работили и изградили тази държава, получаващи сега мизерни пенсии, гледат как други са ограбили изграденото от тях и са станали милионери, които им се подиграват. Усещането за несправедливост почти се усеща физически от хората. А няма по-голяма проказа за едно общество, от управляващата несправедливост.

Остава да разчитаме Бог да даде възмездие на тези, които са съгрешили пред него и пред народа си. Защото явно нямаме сили дори да осъзнаем как тези ни убиха!

Елена Гунчева-Гривова

1 Коментара

Иванов

преди 1 година

Щом в тая тотална криза, 240 -те депутата си гласуваха ново увеличение на заплатите, без капчица срам и морал, няма за какво да говорим. Колко наши лекари и други достойни професии живуркат нещастно с по 450-500 лева пенсии, когато лекарствата станаха лукс, а здравните услуги платени. Нашите политически красавци, които считат че са абсолютни аристократи ще получават базова заплата от 6000 лева плюс един куп бонуси. За многобройните партии и субсидиите да не говорим. Престъпното и аморално раздаване на пари съсипва държавния бюджет и лишава много други от минимума. Така и няма да разберем кой получава У НАС години наред декларираните 20 милиона долара, които САЩ раздават за борба с "руското влияние"

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.