И този юни, 2023 г. не прави изключение от традиционното чукане, праскане, къртене, чоплене и шумно псуване от страна на група майстори в участъка от цели 5 метра по линията на трамвай 7

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/i-tozi-yuni-2023-g-ne-pravi-izklyuchenie-ot-tradicionnoto-chukane-praskane-kartene-choplene-i-shumno-psuvane-ot-strana-na-grupa-maystori-v-uchastaka-ot-celi-5-metra-po-liniyata-na-tramvay-7/112518 SvobodnoSlovo.eu
И този юни, 2023 г. не прави изключение от традиционното чукане, праскане, къртене, чоплене и шумно псуване от страна на група майстори в участъка от цели 5 метра по линията на трамвай 7

И този юни, 2023 г. не прави изключение от традиционното чукане, праскане, къртене, чоплене и шумно псуване от страна на група майстори в участъка от цели 5 метра по линията на трамвай 7.  

Всяка Божа година, по едно и също време, в някоя сутрин жителите на кв. "Иван Вазов" в точно 8.00 часа сме озарени от гръмогласното: АРЕ, БЕЕЕЕ! ЗАТВАРЯЙ, след което се започва едно разбиване на асфалта. Участъкът се намира точно където бул. Витоша се разклонява към бул. България.  

На това място има светофар и релсово кръстовище. Разбиването му е неизменна част от лятното настроение на гражданите наоколо. Никога това място не се преасфалтира, съответно релсата кажи-речи за една година пропада отново. Да не решите обаче, че нищо не се прави - изсипва се една лопата топъл асфалт, една наистина. Между релсите. (За тая цел стои наоколо цял камион с асфалт). Та, година по-късно след тия дейности ... за пореден път пристигат: 

- Авторбус "Икарус" с надпис "Авариен"

- Камион Зил 

- Малък багер, който маневрира из колите 

- Не по-малко от 15 работници

Какво следва: ДУПКАТА, в която всеки неопитен в този градски offroad попада, става все по-голяма. В последните три години е зейнала като макет на Марианската падина. Ние, живеещите наоколо знаем тая работа и САМО В КРАЕН СЛУЧАЙ, КОГАТО СТАВА ДУМА ЗА ЖИВОТ и то С 15 лм/ч минаваме на светофара. Клетите шофьори, които случайно преминават през тая иначе централна артерия, всички добиват една и съща мимика на лицата си, когато минат през дупката - все едно им вадят зъб. Разбира се, после има и радост - уастновили, че не са спукали гума колите продължават в посока Южния парк, но някак ведро - "и тоя път ни се размина". 

Успокоително е това, обаче. Ето - патриотично се създава традиция. И се следва неотклонно.

Полина Паунова 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.