Илиана Кирилова: Предстоят разпити на Бойко Рашков и Асен Василев за ОПГ в Агенция "Митници

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/iliana-kirilova-predstoyat-razpiti-na-boyko-rashkov-i-asen-vasilev-za-opg-v-agenciya-mitnici/132300 SvobodnoSlovo.eu
Илиана Кирилова: Предстоят разпити на Бойко Рашков и Асен Василев за ОПГ в Агенция "Митници

"Ролята на бившия главен секретар в организираната престъпна група и има ли въобще такава предстои да се разясни. В момента той е с повдигнати обвинения именно за това. В прокуратурата има някаква яснота какво точно е правил Коцев, но информацията не може да се разкрие пред медиите. До момента са разпитани около 50 човека, но предстоят още разпити. Сред разпитаните е и Николина Ангелкова, която също се появи на някои от снимките с Коцев. На една от тях те са заедно в кола, а той показва скъп подарен часовник. Тя обаче не се разпознала на снимките, затова ще има лицево-идентификационна експертиза. Предстоят и разпити на бившия МВР министър Бойко Рашков и съпредседателя на "Промяната" Асен Василев. 

Това разказа градският прокурор на София Илиана Кирилова в итервю пред БТВ. 
 

"Петров (Петър Петров - Еврото - б.р.) го познавам от 1995-1996 г. Той беше прокурор тогава. Дълги години не съм комуникирала с него. Обяснила съм един момент от личния си живот, в който се срещнах с него след дълго прекъсване. Г-н Петров няма как да ми влияе на мен. Това, което знам, е, че е имал намерение да ме залива с киселина".

Това разказа градският прокурор на София Илиана Кирилова. На въпрос как е разбрала за това тя обясни, че е излязъл наяве разпит на бившата съпруга на Петров - Любена Павлова.

Кирилова обясни, че не се чувствала заплашена, както и че намеренията за киселината "донякъде" били новина за нея. Тя не поискала да се запознава с материалите по делата, а ги оставила на заместниците си.

"Самото изтичане нарушава следствената тайна. В момента не сме се самосезирали за това, лично аз смятам, че много трудно ще се разбере как е изтекла тази информация", обясни Кирилова пред БТВ за изтеклите снимки на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев.

"Това е въпрос, който от доста време стои на дневен ред и не може да бъде отговорено еднозначно. Материалите по делото минават през много хора и второ, когато едно дело постъпи в съда, адвокатите имат право да се запознаят с материалите по делото. Твърде неприятно е, особено за прокуратурата, тъй като се превръща в една тенденция, която отстрани погледнато правилно се смята, че целта е по някакъв начин тези хора да бъдат омаскарени. Прокуратурата няма задача да омаскарява когото и да е било", каза още тя.

Кирилова се съгласи, че върви омаскаряване на определени личности и се съгласи, че да излиза секретна информация, не е добре.

https://epicenter.bg/

4 Коментара

Карл Маркс: „За 300 % печалба капиталът върши престъпления, погазва човешките закони“

преди 1 седмица

Карл Маркс: „За 300 % печалба капиталът върши престъпления, погазва човешките закони“ „При достатъчна печалба капиталът става смел. При сигурни 10% той вече може да бъде употребен навсякъде. При 20% той се оживява. При 50% той става безумно смел. За 100% капиталът ПОГАЗВА С КРАКАТА СИ ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ ЗАКОНИ. ПРИ 300% НЯМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, НА КОЕТО ТОЙ ДА НЕ СЕ РЕШИ – дори с риск да увисне на бесилката. Ако смутовете и кавгите носят печалба, той ще ги подбужда.“ – Карл Маркс

Коментирай

Росен Миленов

преди 1 седмица

💥Да, България" винаги са били с Пеевски! 💥Бойко Борисов разрушава ПП-ДБ чрез митниците. НО не ги убива! ❗️Това са само малко от скандалните твърдения на Росен Миленов В разговор в две части Миленов ще разкрива престъпните корупционни схеми на източването на държавата чрез митниците. Информационният повод е ясен - ареста на шефката на агенция "Митници" и оставката на главния секретар Коцев.

Коментирай

Незнаещ

преди 1 седмица

Ангелкова не се разпознала на снимките и разследващите и те не са я разпознали, странно и мястото не е разпознато (Летище София) и тя бегло познавала Живко Коцев и той не я разпознал ама се връщали от почивка на Малдивите и в регистърната система на гранична полиция не знаят това и на летището няма камери и Майбаха не знаят на кой е с много тройки в номера ... Доообре!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.