Има ли връзка Младен Маринов със собствениците на „Делта гард“ ? МВР проверява

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ima-li-vrazka-mladen-marinov-sas-sobstvenicite-na-delta-gard-mvr-proveryava/6968 SvobodnoSlovo.eu
Има ли връзка Младен Маринов със собствениците на „Делта гард“ ? МВР проверява

МВР проверява сигнал за обвързаност между бившия шеф на МВР Младен Маринов -сега кандидат за депутат от ГЕРБ и собстениците на охранителна фирма „Делта гард“.

Проверката на вътрешното ведомство е инициирана от АКФ. Според тяхната информация, базирана на докладна записка на полицейски служител от РПУ-Несебър,  на 26 ноември 2005 г. е била извършена проверка на три леки автомобила.  В сигнала се посочва следното: „Последният от проверените автомобили, Фолксваген Туарег, собственост на дружеството „Делта – С“ ООД гр. София, е бил управляван от Димитър Спасов Спасов от гр. София.

Двама от пътниците в автомобила са се легитимирали със служебни полицейски карти като служители на Дирекция „Сигурност, превенция и опазване на обществения ред“ (СПООР) в град София. Това са били Младен Найденов Маринов от гр. София и Марин Милчев Русев от гр. София. В автомобила са били още лицата Евгени Цветанов Димитров от гр. София и Николай Иванов Минчев от гр. София. Според сигналоподателя, част от пътуващите и в трите спрени за проверка автомобили са били криминално проявени лица.“ Това обстоятелство е допълнително основание за детайлна проверка на сигнала.

Както е известно Димитър Спасов-Митко Каратиста и Марин Русев са съдружници в „Делта гард“ – фирмата, която според свидетели, охранява и действа като едно цяло  с адвокат Петър Петров-Пепи Еврото – бивш шеф на столичното следствие и лобист в средите на спецпрокуратурата. Според разследване на АКФ, докато шеф на МВР е бил Младен Маринов, полицейска патрулка е стояла денонощо пред ресторант „Осемте джуджета“, където Еврото е повеждал срещите си. По време на рекета срещу бизнесмена Илия Златанов, Еврото и хората от „Делта гард“ са действали срещу него като една организация".

Наскоро Фрог нюз разкри, че една от отнетите под натиск на Златанов коли – Фолксваген „Тундра“, е била купена от дъщерята на Младен Маринов. Силвия Маринова е придобила „бижуто“ от 21-годишен младеж, на когото Илия Златанов е бил принуден от Еврото да прехвърли имота и бизнеса си.

Дни преди МВР да съобщи, че се отнема лиценза на „Делта гард“, Митко Каратиста излезе от съдружие. Кандидатът за депутат на ГЕРБ Младен Маринов не коментира изнесените скандални факти. В момента той провежда активно своята кампания, убеждавайки хората, че трябва да гласуват за него.

Шефката на спецпрокуратурата Валентина Маджарова наскоро каза пред „Свободна Европа“, че сагата „Осемте джуджета“ е само „семейна драма“. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не коментира взривоопасните разкрития.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.