ИМА ЛИ ЗАБЛУДЕНИ, ЧЕ ИЗБОРИТЕ СА ЧЕСТНИ?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ima-li-zabludeni-che-izborite-sa-chestni/126295 SvobodnoSlovo.eu
ИМА ЛИ ЗАБЛУДЕНИ, ЧЕ ИЗБОРИТЕ СА ЧЕСТНИ?

 

Поредното дело за изборите. За 34 години много рядко съдът е отменял избор на депутат, кмет или общински съветник. Но почти винаги по делата се оказва, че изборните резултати не са точно такива, каквито са официално обявени. Сгрешени протоколи, "правене" на невалидни бюлетини, а понеже сме и нация техническа - напоследък флашки за машините, за които никой не знае дали са защитени срещу подмяна на вота.

От съдебното дело се разбра, че липсвали флашки с протоколи от секции. Разбирате ли колко е сериозно това? Това не е да ти липсва буркан лютеница от мазето. Става дума за избор на кмет на столицата. Разбра се и това, че са надписвани гласове за сегашния кмет.

Изборите са една голяма измама. Ако не бяха такава, никой нямаше да ги разреши. Изборите оставят у електората неясното усещане, че от него нещо зависи, та да може електоратът да се обвинява сам, когато нещата не вървят. А истината е, че изборите се извършват съвсем другаде. На нас ни свеждат резултата.

Колко хора познавате, които наистина гласуват за ПП, ДБ или ГЕРБ? Аз лично познавам само двама-трима такива. Е, тогава как подобни резултати? 

Това дело трябва да се следи много внимателно. Нямам илюзии какво ще се случи. Но пък дяволът винаги е в подробностите.

Елена Гунчева-Гривова

5 Коментара

Алекс

преди 3 месеца

Интересно, ако при следващите избори никой не иде до избирателните секции, дали ще бъдем свидетели на ново чудо? Никой не гласувал, пък има избрани!

Коментирай

Елена Гунчева

преди 3 месеца

А, партийните ядра и родите винаги ще гласуват. Но е факт как гласуват хора, които от десетилетия не са в България и дори починали. Или пък някаква избирателна шизофрения да гласуват на няколко места. Просто един фарс е.

Коментирай

хамалин

преди 3 месеца

bg e социална порнографска шизофриния

Коментирай

хамалин

преди 3 месеца

bg e социална порнографска шизофриния

Коментирай

Посетител

преди 3 месеца

Там е работата, че при нас няма изискване за минимален брой гласуващи и да идат само партийните ядра и симпатизанти - пак изборите ще бъдат валидни! Много има да се говори за "драстично намаление на избирателите" и до там.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.