Иван Демерджиев: Главният прокурор е пътувал сам, експертът е дошъл у нас час и половина преди взрива

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ivan-demerdzhiev-glavniyat-prokuror-e-patuval-sam-ekspertat-e-doshal-u-nas-chas-i-polovina-predi-vzriva/109876 SvobodnoSlovo.eu
Иван Демерджиев: Главният прокурор е пътувал сам, експертът е дошъл у нас час и половина преди взрива

"От самото начало следя развитието по този казус. В автомобила, който е бил обект на това взривяване не е имало членове на семейството г-н Гешев. Бил е сам, маршрутът е бил обичаен. Видях автомобила, има незначителни щети - дупка във фара.

Това заяви в парламента служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев за случая с атентата срещу Гешев, цитиран от БНР.

„Аз лично видях автомобила, пострадал от този взрив. Има незначителни щети по него, които се изразяват в дупка в единия фар и проникване на сачма от рикошет в него. Няма никакви други щети. Видът но взривното устройство не позволява ударната вълна или отломки да проникнат в купето на този брониран автомобил“.

Вътрешният министър Демерджиев съобщи, че данните за привлечения в помощ на следствието израелски експерт са оскъдни.

„Това което знам и което достигна като информация до мен, е, че този експерт е пристигнал същия ден, около час и половина преди да настъпи взривът. Каква е причината той да дойде в България аз не мога да ви кажа, нито какъв е поводът за неговото посещение. Не мога да правя и предположения и спекулации в никоя посока. Това са фактите. Оттам нататък те трябва да бъдат изяснени докрай и всеки да си направиш съответните изводи“.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече "шокиращи" данните, изнесени от министър Демерджиев, но напомни, че вече е можело да има редовен кабинет, а не да бъдат изслушвани служебни министри.

https://fakti.bg/

1 Коментара

Иванов

преди 11 месеца

И след като стана ясно, че т.н. атентат е чиста простотия, че децата на Гешев не са били в колата, и кой и на какво основание е поканил някакъв евреин да разследва случая. Ще каже ли няколко думи освен Гешев и президентът Радев, който оцени случая като посегателство срещу държавата, че и срещу инструмента на Бога -Гешев. Аномалиите и простотиите у нас са вече норма. А шофьорът на царя, Бойчето Борисов отново прави несвързани заключения. Абе тоя народ не си ли дава сметка какъв човек го "управлява'"цели 12 години, до какво доведе държавата та продължава да го гледа малоумно.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.