Иван Гарелов: Възможно е конфликтът в Газа да е само началото

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ivan-garelov-vazmozhno-e-konfliktat-v-gaza-da-e-samo-nachaloto/118461 SvobodnoSlovo.eu
Иван Гарелов: Възможно е конфликтът в Газа да е само началото

”Възможно е Газа да е само началото. В контекста на войната на Украйна, обстановката в целия свят се дестабилизира. Всички международни споразумения се срутиха. Разпалиха се страсти. Много страни взеха отношения в конфликта. Въпросът е каква позиция ще заеме Китай и Турция. Проблемът така или иначе ще стане интернационален.”

Това заяви пред БНТ журналистът Иван Гарелов във връзка с войната в Близкия изток.

"Палестинският проблем в последните години беше забравен. Всичко работи в полза на Израел. Ръководителите на "Хамас" имат своите мотиви. Те са стигнали явно до своето намерение", смята журналистът.

По думите му действията, предприети от страна на "Хамас" срещу Израел, са терористичен акт. "Военна операция означава да постигнеш определена цел. Има много неизвестни какво точно се е случило. По-скоро говорим за един терористичен акт", подчерта той.

Запитан дали има чужда намеса в конфликта, Гарелов отговори, че подобна пряка няма.

"Самата Газа е гнездо на омразата. Това е една общност, едно от най-мизерните места на тази планета. Няма работа там, няма храна. Там хората мизерстват, че до голяма степен една част от хората там се изхранват само от помощи. Това поражда омраза. Всички семейства в Газа имат по един убит", алармира той.

BNT

1 Коментара

Стоян Вичев

8 months before

"Всичко работи в полза на Израел." Ех...Иване, ех...Гарелов, как я сътвори тази велика глупост!? САЩ са ФАЛИРАЛИ, островът МАЛОбритания и той едва едва се крепи над водата и скоро ще ИЗБЪРБОЧИ, а Израел е ПЪТНИК към нищото и след 5 години там няма да има живи хора! Не се напъвай за ХАРТИЕНИ пари, защото те са НИЩО, Злато като Тиквата събирай!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.