Иван Гарелов: Започна битката за БПЦ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ivan-garelov-zapochna-bitkata-za-bpc/129575 SvobodnoSlovo.eu
Иван Гарелов: Започна битката за БПЦ

"Битката кой ще наследи патриарх Неофит и накъде ще тръгне Българската православна църква започна. И то не от днес, а от няколко дни, включително и в международната част".

Това заяви в специалното студио на Евронюз България журналистът Иван Гарелов.

"Следващите четири месеци ще бъдат много важни, защото ще е битка за овладяването на църквата. През нея минават разделителни линии, които минават и през цялата държава. Тези две течения - проруско и евроатлантическо, минават и през православната ни църква. Тактът, с който Неофит решаваше тези проблеми, ще бъде нужен изключително много", посочи Гарелов.

Според него повечето от потенциалните кандидати да наследят патриарх Неофит са с "проруски настроения - има умерено проруско, едно Путино руско, има и мракобеснически руско крило. Един единствен е този, който представлява евроатлантическите ценности е митрополит Йосиф, който отговаря на тези условия. Нищо чудно и посолствата да проявяват интерес към неговата кандидатура", смята Гарелов.

По мнението му пловдивския митрополит дядо Николай "е свръх кандидат, пловдивският щаб работи изключително усърдно за неговата кандидатура".

fakti.bg

5 Коментара

Аква

преди 1 месец

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА НЕПРИЗНАТИ ЦЪРКВИ И НЕКАНЕНИ НА СЪБИТИЯ СЛЕДВА ДА СИ СТОЯТ В КЪЩИ . НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА. БЪЛГАРСКИТЕ МИТРОПОЛИТИ СА ВЪЗМУТЕНИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА НАМЕСА НА УКРАЙНА НА НАШЕТО ТРАУРНО СЪБИТИЕ.

Коментирай

Посетител

преди 1 месец

От цялата говорилня, която представляваха "големите" национални телевизии, единствено в БНТ сутринта, гостуването на Велислава Дърева (как се бяха излъгали да я поканят?!?) беше коренно различно от останалите... Та, за присъствалия представител на непризнатата ПЦУ , тя заяви че въпросният господин е бил доведен от Вартоломей Константинополски...

Коментирай

Настапир,Криптомир,Педерасомир Педофил АНАЛниев - син на нора аналниева комунистката.

преди 1 месец

Мангала киро-дупнишкия циганин искал да направи рогоносеца миро клисар за да може докато миро рогоносеца бие камбаните той да парапетира проститутката лена-курвата.

Коментирай

Генчо Гунчев

преди 1 месец

А, какви да бъдат г-н Гарелов? Нали, ако изчезне православието в Русия, в България, Сърбия и Гърция ще изчезне на другия ден. Или си мислите, че на турския полковник, който се е обявил за Вселенски, му трябват енориаши? Между другото Вие нямахте ли чин?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.