Иван Илчев: И в Скопие не знаят по кой път ще поемат

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ivan-ilchev-i-v-skopie-ne-znayat-po-koy-pat-shte-poemat/132659 SvobodnoSlovo.eu
Иван Илчев: И в Скопие не знаят по кой път ще поемат

В предаването „Още от деня" по БНТ Иван Илчев каза, че и в Скопие не знаят по кой път ще поемат. „Ние очаквахме, че Пендаровски ще загуби, но не така катастрофално. Аз вече 4-5 г. седя в тази Комисия и се убедих, че стават съвсем непредсказуеми неща."

Това, което прави впечатление от заседанията на комисията, когато в Скопие има антибългарска реторика, никога за тези години хората на улицата, в ресторантите, в музеите не са показвали предубеждение към мен като българин, заяви Илчев. „И затова ме учудиха снощи, когато гледах митинга тези озверели физиономии там. Проблемът там е за тяхната идентичност, умело подглаждана от север и североизток. И тъй като не се чувстват уверени в своята идентичност, насочват атаките към България".

Ние от година и половина спорим в Комисията за Охридската архиепископия, става въпрос за три изречения, те искат да се каже, че тя няма нищо общо с България, обясни Илчев. „Те искат на първо място да е Охрид като книжовен център, а след това Преслав".

Няма аргументи, които привеждаме, ние боравим с изворите, но от македонска страна отхвърлят всичко, допълни Илчев.

БНТ, „Още от деня"

3 Коментара

Спонсор

преди 1 седмица

България я няма, а тоя ми бърболеска за Скопие! Като е толкоз отворен, да кандида тства за техен паспорт и да ходи да живее там!

Коментирай

ИСТИНАТА

преди 1 седмица

Всичко е ала-бала, и Галя от посолството!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.