Ивайла Бакалова в комисията за Нотариуса: Ако не положите усилия, ще има още Мартинбожановци в тази система

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ivayla-bakalova-v-komisiyata-za-notariusa-ako-ne-polozhite-usiliya-shte-ima-oshte-martinbozhanovci-v-tazi-sistema/128539 SvobodnoSlovo.eu
Ивайла Бакалова в комисията за Нотариуса: Ако не положите усилия, ще има още Мартинбожановци в тази система

"Мартин Божанов – Нотариуса си позволяваше да търгува с влияние. Ако не положите усилия, ще има още Мартинбожановци в тази система."

Това заяви Ивайла Бакалова, която е на изслушване във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов.

В началото на изслушването Бакалова помоли народните представители: „Представете си за няколко минути, че не сте депутати и политици, а сте нормални хора. Ще ви разкажа една човешка история, която може да се случи на всички.
По думите й когато държавата е в ръцете на корумпирани хора, няма как да има правосъдна система. „Бях свидетел на много мерки за неотклонение, в които не видях нищо законно. Съдът не четеше изобщо материалите по делото. Бях свидетел на прокурори, които си играеха „Тетрис", докато се решаваше човешка съдба. Виждат, че някои от вас ме гледат с много голямо недоверие, но им пожелавам никога да не им се случи. Сега са от тази страна, но могат да са и от нашата", алармира Бакалова.

Тя изтъкна, че е свидетел на „всички пратеници на прокуратурата" и как при Веселин Денков са идвали хора да го подканят да си плати. „Казваха му: започваш много да ядосваш прокуратурата".

Според нея прокурорите работят по поръчка и по едни дела си затварят очите и ги слагат на трупчета.

„По първото дело, за което е задържан Веселин Денков, за два дни са разпитани 7 – 8 свидетели. След като беше задържан, се започна един институционален натиск и репресия. На мен ми бяха повдигнати 11 или 12 ревизии, много от тях на неработещи фирми. Кой плаща за цялата тази репресия? На вас най-вероятно не ви е толкова важно, но на обикновените граждани им е", допълни Бакалова.

Тя попита „НАП не е ли независим орган и защо трябва да се отчита на специализираната прокуратура какви ревизии води".

„Хора като Мартин Нотариуса виреят благодарение на болната ни правосъдна система", подчерта още Бакалова.
Тя цитира и думи на Мартин Божанов – Нотариуса по адрес на спецсъда: „Хубаво е да си смените адвоката, защото с него няма как да се получат нещата."

https://frognews.bg/

3 Коментара

Червената шапчица

преди 1 месец

Яката бръмчалка.... ЕКСКЛУЗИВНО: Ивайла Бакалова: Сигурна съм, че детето на Йовчева е на Борисов Коментар на Мис България в ефира на ЕВРОДИКОФ --- Мис България 2001 е родила дъщеря, която е кръстена Вяра. Баща на момиченцето е бизнесменът Веселин Денков-Весо Брадата. Първото дете на Ивайла се казва Рая Гайтанска и е на 19 години - таткото е Румен Гайтански-Вълка. За Илия Павлов - друг път ще ви кажа...

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Ивайла Бакалова: Йовчева ме изпревари и роди дете от Борисов преди мен.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.