Ивайло Вълчев, ИТН: Сглобка, завинтена с гайка, не би трябвало да се счупи

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ivaylo-valchev-itn-sglobka-zavintena-s-gayka-ne-bi-tryabvalo-da-se-schupi/112319 SvobodnoSlovo.eu
Ивайло Вълчев, ИТН: Сглобка, завинтена с гайка, не би трябвало да се счупи

Правителството между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС беше обявено, че ще е сглобено с гайка, която в един момент ще бъде развинтена и то ще бъде сглобено по друг начин, а не да е занитено или заварено. Бих искал да кажа на г-жа Лена Бориславова, че нещо, завинтено с гайка, не би трябвало да се счупи, защото това е все едно вместо да отвориш врата, да влезеш през нея с валяк. 

Това заяви за БНР заместник-председателят на парламентарната група на ИТН Ивайло Вълчев.

По думите му в момента имаме ясно очертани два центъра на властта, които "много лошо гледат един към друг":

"Единият е в парламента, той е доминиран от ГЕРБ, около тях са ДПС и донякъде "Възраждане". Другият център на властта е в Министерския съвет. Едните вземат едни решения за едни назначения, другите се опитват в парламента да прокарват неща, които правят управляващите недоволни. Много е интересно къде ще свърши тази война, но едва ли ще е само за назначенията в регулаторите. ... Оставам с впечатление, че в този борд за назначения, който Кирил Петков предлага - между тях и ГЕРБ, ще се спори за конкретни хора да отидат на конкретни позиции, "но вие няма да се сърдите и ще ни подкрепите". 

https://eurocom.bg/

2 Коментара

майка плаче

преди 10 месеца

От такива инженерни метафори. Не инженери, един нормален не остана.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.