Ивайло Вълчев: След вота ПП-ДБ няма да са толкова наперени

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ivaylo-valchev-sled-vota-pp-db-nyama-da-sa-tolkova-napereni/130386 SvobodnoSlovo.eu
Ивайло Вълчев: След вота ПП-ДБ няма да са толкова наперени

"Ако президентът преди промените в Конституцията можеше да заложи на фигура, която да има общественото доверие, без да е част от актуалния политически живот, сега това няма как да се случи", коментира депутатът от "Има такъв народ" Ивайло Вълчев в студиото на "Денят ON AIR".

След промените в основния закон президентът има право да избере служебен премиер измежду председателя на НС, ръководителя на БНБ и Сметната палата, техните заместници, омбудсмана или негов заместник. Изборът намаля с един човек, след като по-рано днес зам.-омбудсманът Елена Чернева-Маркова подаде оставка.

Вълчев припомни, че всеки един от тях, дори и да не част от някоя партия, заема поста си след политическо назначение.

Пред Bulgaria ON AIR той каза, че за ИТН избори 2 в 1 са удачен вариант.
"Въпросът е чисто технически, има неща, които все още трябва да се случат и дали в този тайминг ще успеят да се впишат всички, няма как да знаем. Предстои ни да бъдем опитни зайчета. Според съставителите на тези текстове на Конституцията, може да е изглеждал малко вероятен този вариант, а се появява в първия възможен момент", добави Вълчев.

Депутатът не очаква президента Радев да бави умишлено съставянето на служебно правителство, тъй като е показал, че не иска сегашното управление да продължава дълго.

Ако ИТН получи третия мандат, ще го върне, декларира още веднъж позицията на партията народният представител. Според него изборите ще пренаредят политическата картина.

"Отношението ще е различно между субектите, които ще влязат. Няма да са толкова наперени, тези които искат всичко, без да са спечелили избори. Не ми се струва дълговечно това съжителство в ПП-ДБ. Ако едните искат да правят реформи и имат визия за управлението с години напред, а другите мислят с няколко милиона напред, не виждам какво може да ги събира", заяви Ивайло Вълчев.

dnes.bg
 

2 Коментара

Мишо

преди 1 месец

Безспорно си прав Вълчев, но в едно грешиш и двете формации в коалицията ПП/ДБ (коалиция по интереси) "мислят" еднопосочно - с "няколко МИЛИАРДА напред"! Знай, че каквото и да ти говорят "умно-красивите" психодесни, евроджендъри, винаги става въпрос за ПАРИ и то за много пари.....

Коментирай

Зеля

преди 1 месец

Сбогом ПП/ДБ! Харвард трябва да ви съди за подронване авторитета му и пропуснати ползи от това!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.