Изкупителна жертва: Криминалист огласи агонията на Алексей Петров, преди да умре

Експанзивните патрони предизвикват допълнителни наранявания

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/izkupitelna-zhertva-kriminalist-oglasi-agoniyata-na-aleksey-petrov-predi-da-umre/115211 SvobodnoSlovo.eu
Изкупителна жертва: Криминалист огласи агонията на Алексей Петров, преди да умре

Експанзивните патрони предизвикват допълнителни наранявания

Какво е новото относно разследването на убийството на Алексей Петров? Темата обсъдиха криминалистът Иван Савов, криминалният психолог Калин Гайдаров и бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

Според Савов, полицията изпълнява задачата си ефективно, въпреки че обществеността не е осведомена за подробности от процеса на разследване. Той изразява загриженост, че може да се появи "изкупителна жертва" – човек, който да поеме вината, за да се успокои обществеността.

"За съжаление, общественият натиск може да е и полезен, но и вреден", казва криминалистът в сутрешното предаване.

Той споделя, че въпреки спекулациите за политическа връзка, виновният може да е от разнообразен кръг хора, тъй като Алексей Петров, въпреки че бизнесмен и научен работник, има минало като мутра и съмненията се насочват към дългогодишни врагове.

Криминалният психолог Никола Гайдаров смята, че убийството има влияние върху обществено-политическия живот на страната, тъй като оказва пряко въздействие върху структурите на властта.

Бившият МВР министър – Йорданов посочи, че гражданите носят отговорност за политическите решения, които са довели до създаването на текущото правителство с гласуване и негласуването.

Относно самото убийство, Савов разкрива, че се извършват стандартни процедури като анализ на последните телефонни обаждания на жертвата. Боеприпасът, използван за убийството е с експанзивно действие, което предизвиква допълнителни наранявания. Този тип патрони са масови и се използват включително и за автомат Калашников.

Източник: blitz.bg

 

4 Коментара

Червената шапчица

преди 8 месеца

Алексей Петров умря в ръцете на тайна любовница--- август 21----12 коментари -----273889 четения ----- Ива Николова рови из чаршафите на другите. Нищо ново и неочаквано. Жълтите рубрики са част от сценария за дебилизация на населението. Резултатите отдавна ги виждаме.

Коментирай

Червената шапчица

преди 8 месеца

По-добре прочетете някой виц, отколкото помията на ива, недялку....

Коментирай

Червената шапчица

преди 8 месеца

Ако Милена Върбанова напише историческа статия за България през епохата на средновековието, ще я прочетат има-няма 738 души и само аз ще пиша коментари под статията й. Но ива николов е четена от стотици хиляди, защото това движи света – клюката. Ива е жив класик. Ура.

Коментирай

Олеся Зеленска

преди 8 месеца

Баба Ива" крокодила"- чист КЛАСИК? Майтап, бе Уйли! Че тая баба Яга, които и когато я види изпада в страхова невроза седмица. Че и да я четат? Това е жив мазохизъм

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.