КАБИНЕТЪТ НА БАЦЕ ПРЕДИЗБОРНО СЕ ФУКА С ФАЛШИВИ И ФРИЗИРАНИ ДАННИ, А ИСТИНАТА Е ЕДНА: ГЕРБ УБИ БЪЛГАРИЯ!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kabinetat-na-bace-predizborno-se-fuka-s-falshivi-i-frizirani-danni-a-istinata-e-edna-gerb-ubi-balgariya/21081 SvobodnoSlovo.eu
КАБИНЕТЪТ НА БАЦЕ ПРЕДИЗБОРНО СЕ ФУКА С ФАЛШИВИ И ФРИЗИРАНИ ДАННИ, А ИСТИНАТА Е ЕДНА: ГЕРБ УБИ БЪЛГАРИЯ!

“Кабинетът отчете най-ниска детска смъртност в историята на страната” - възторжено до подмокряне тръбят слугинските медии! Всички!

От хан Аспарух досега такова чудо, както сега при Н.Пр. Баце от с. Банкя, е нямало никога!

Слааава! Грандиозен успех!

Насам, народе, да видиш демографското чудо! Днеска има, утре няма!

Чудото е описано в Годишния доклад за състоянието на здравето на гражданите. Данните показвали, че през 2017 г. детската смъртност била е 6.4%. Наблюдавало се дълготрайна тенденция за намаляването ѝ - тръбят докладчиците.

Тъй.

В сайта на казионната институция Национален статистически институт с директор някойси Цветарков, 1100 души персонал, те са на бюджетна издръжка, наистина това число 6,4 промила, а не 6,4%, както пишат тъпанарите чиновници и журналя, наистина съществува.

Но:

1.) В сайта на ЦРУ, който не е на заплата при Баце, хората сочат друго число, и то общо е 8,3 промила (9,3 за момченцата и 7,2 за момиченцата). Вижда се на първия скрийншот.

С тази много висока детска смъртност ние сме на 148-о място в света от 224 страни (втория скрийншот).

По-ниска детска смъртност от нас има в 76 страни, включително във абсолютно всички европейски страни (заедно с Украйна, Македония, Русия, Турция и др.) България е с най-висока детска смъртност в Европейския съюз, братя!

За сравнение, в Словения детската смъртност е 1,6 промила, значи 5 пъти по-ниска, в Норвегия е 2.5 промила, в Чехия е 2,6 промила и т.н. (третия скрийншот)

Трябва да си голям идиот, да се хвалиш с най-високата в Европа детска смъртност!

2.) Хвалейки се тъпо с “грандиозния успех” Правителството на Баце пропуска да каже за общата смъртност.

За 2017 г. смъртността според НСИ е 15,5 промила.

С този показател сме на второ място в света, от 226 страни, само Южен Судан тази година ни изпреварва, поради суша, бедствени епидемии, мор и глад (виж четвъртия скрийншот), а миналата година ние бяхме световни шампиони по смъртност на населението.

При първия кабинет на ГЕРБ бяхме на 19-то място, при втория - 9-то, сега, при третия вече сме шампиони. Слава!

3.) Хвалейки се с фризираната детска смъртност, Правителството пропуска да каже някои дребни подробности за нея.

Докато средната детска смъртност за България е, нека да приемем, 6,4 промила, то в София, за софиянчетата, тя е много по-ниска, само 2,6 промила, според сайта на НСИ. А в Добрич е 12,9, в Сливен е 12,6, в Пазарджик е 11,1, в Силистра е 10,8 промила.

В селата на Русенска област детската смъртност, братя, е 21,8 промила, тя е 9 пъти, 900%, по-голяма в сравнение със София. В селата на област Стара загора е 17,9 промила, в Габровска област е 17,1 промила и т.н.

Тази чудовищна регионална несправедливост, дължаща се на корумпираните и сбъркани търговски системи на здравеопазването и на социалните дейност, умишлено се пропуска от тарикатите гербаджии.

4.) Правителството на Баце се хвали и с някаква “дълготрайна тенденция на намаляване” при детската смъртност.

Ама в сайта на НСИ за 2017 г. виждаме 6,5 промила, за 2016 г. виждаме същото число 6.5 промила, за 2015 г. пак виждаме 6,5 промила.

Е, каква е тази тенденция на намаляване без намаление за три години? Това знаят само докладчиците на Доклада.

5.) А защо Правителството и тези умни докладчици не споделят с българските граждани една наистина реална “дълготрайна тенденция”, ама този път на увеличаване и растеж?

Даже и по данните в сайта на НСИ тя много ясно се вижда:

- смъртност през 2010 г. , при първия кабинет на ГЕРБ, 14,6 промила;

- смъртност през 2014 г. , при втория кабинет на ГЕРБ, 15,1 промила;

- смъртност през 2017 г., при третия кабинет на ГЕРБ, 15,5 промила.

Е няма ли тука тенденция ве, братя? Не умираме ли все повече и повече при управлението на гербаджиите?

6.) Интересно ми е да знам, защо ЦРУ, а и всички статистически институции работят с данни вече за 2018 г., както се вижда на всички приложени скрийншотове, а докладчиците сега, през декември 2018 г., ни пускат данни за 2017 г. , 335 дни след края ѝ? Какво са правили през тези дни?

В НСИ, както казах вече, работят 1100 души, те работят заедно с БАН, там са още 10 000 “учени”, не могат да сколасат ли от много работа и европейски проекти тези хора?

7.) И последно, защо преди време НСИ обяви официално на сайта си 16,5 промила смъртност за 2017 г., с после намали числото на 15,5? Защо? Само питам.

Акад. Петър Иванов

Снимка на Petar Ivanov.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.