КАК МОЖЕМ ДА ПОБЕДИМ СТРАХОВИТИЯ КОКЛЮШ?  ПРОСТО ГО ВАДИМ ОТ НОВИНИТЕ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kak-mozhem-da-pobedim-strahovitiya-koklyush-prosto-go-vadim-ot-novinite/132376 SvobodnoSlovo.eu
КАК МОЖЕМ ДА ПОБЕДИМ СТРАХОВИТИЯ КОКЛЮШ?  ПРОСТО ГО ВАДИМ ОТ НОВИНИТЕ

КАК МОЖЕМ ДА ПОБЕДИМ СТРАХОВИТИЯ КОКЛЮШ? 
ПРОСТО ГО ВАДИМ ОТ НОВИНИТЕ

„Страшното“ заседание на парламентарната здравна комисия, на което Е. Бе. щеше да прави фурор, мина и замина. Няма фурор. Дори не е първа новина вече. 

Да, събраха се, почесаха езици. Решиха, че вниманието се насочвало към децата. Към малките деца. Към бебенцата. 

Нямало да ги бодат на 2 месеца, а на месец и половина. 
Временно. 

Защо временно, а не за постоянно? Ако е добро, не трябва ли да е за постоянно? 

Дали не е временно, защото толкова ранна ваксинация е свързана с рискове, които можем да поемем, само докато психозата се поддържа от медиите достатъчно активно, та изгубилите ума и дума родители да се изтрепят да си водят чедата за иглата? 

А след някой и друг ден, когато коклюшната истерия бъде пометена от предвеликденското настроение, а после от великденското, а после от предизборното и когато медиите тотално изгубят (финансов?) интерес да се занимават с холивудската щуротия „коклюшно цунами в БГ“, всичките „научни“ аргументи на вакшистите за ранна ваксинация ще си изтекат в канала и ще бъдат забравени. Най-напред от тях, от вакшистите. 

Кунчев ни светнал, че епидемия ОЩЕ не била обявена. Разбирай – „Но ще бъде. Нека паниката започне сега!“ 

При 314 случая до днес. 

--------------------

Голяма скоба. 

Първото условие, което трябва да е налице, за да се обяви епидемия, е определен брой официално регистрирани случаи. Аз си нажежих компютъра до червено да издиря официално обявен критерий. Няма и няма. Изчезнаха.

Затова вземам като ориентир обявения критерий за грип, който изглежда фасулска работа, в сравнение с коклюша, ако вярваме на здравните чиновници. За грипа бройката е 250 случая на 10000 души население. 

Според сегашната здравна министреса Галя нам-коя-си, случаите в София засега са 214. Да приемем, че в София в момента живеят милион и половина. (Знам, че софиянци сега ми се смеят, защото може да сте и над 2 милиона.) Това дава 1.42 случая на 10000.  

Кунчев, обаче, казва, че реалните случаи са поне 2000. Откъде го знае, не казва. Аз му вярвам безрезервно, затова приемам неговото число. То дава 13.3 случая на 10000. 

Напомням – за обявяване на епидемия гоним 250 на 10000. За да стигнем това число, официално потвърдените случаи на коклюш в София трябва да станат 37500! Те в момента са 19 пъти по-малко и то ако и вие вярвате на Кунчев като мен. Или 175 пъти по-малко, ако се доверите на Галя.

Защо им е да обявяват епидемия в София (само в София, защото при нас в провинцията коклюш със свещ да го търсиш, няма да го намериш)? По Великден, преди избори?!

Откъде да знам аз. Никаква идея нямам защо им е. Сигурно и вие така. 

Затварям голямата скоба. 

--------------------

Та Кунчев каза, че епидемия ОЩЕ не била обявена. 

Каза още, че не съветва „масовото юрване да се купуват ваксини и да се прави от възрастни хора, включително и от бременни.“

За по-тревожните си читатели превеждам – Кунчев всъщност ви казва „Юрвайте се към аптеките ВЕДНАГА, докато по-глупавите от вас ми се връзват. Особено ако сте възрастни или бременни.“ Така че хуквайте, остатъка от този текст може да прочетете и след като се ваксинирате, никъде няма да избяга. 

Ето, и министресата ви „успокоява“, че до края на тази седмица МОЖЕ и да внесат 2000 дози ваксина, защото сега има едва 650 налични. 2000! Трябва да сте се докопате до една от тях. Щото МОЖЕ, ама не е сигурно. 

Министресата да вземе и да каже на всеослушание, че в момента сме имали ДОБРО ваксинационно покритие. Добро, добро, колко да е добро - 92.4%. Къде са 170? Защото само 170 биха успокоили Иси Бацелова, тя на малко не се дава. Има такива епидемиоложки, за които размерът определено има значение. 

Поразтекох се, та ще пристъпвам към заключение. 

Вдигна се голяма пáра, чак парламентарната „здравна“ комисия събраха на извънредно заседание. Ще рече човек, че милион чумави мигранти газят държавната ни граница. Постреснахме се – тези сега ще ни затворят и ще ни изпонабодат до крак. 

Фалшива тревога. 

Едни хора си получиха благословията да понакупят няколко камиона ваксини „срещу“ коклюш, което май беше и целта на мероприятието. 
Ще се загробят едни пари, част от тях ще полепнат по ръчичките на брокерите. За добрата работа. Ваксините ще отидат при онези, „срещу“ ковид, дето и тях никой ги не ще. Ама каквото е полепнало, няма да бъде изстъргано. 

Ще се купят и малко тестове, малко лабораторна диагностика… Ще се врътне още един мижав оборот на машинката за пари. 
Е, да, няколко хиляди българи, които се плашат и от сянката си, ще си загубят съня за някоя и друга седмица. Ще понаобиколят никой и друг психиатър, ще оставят някой и друг лев за легални наркотици в аптеките. 

И защото Кунчев може и да не ни е успокоил достатъчно, та му помага и Цоков. Образователният министър, бе, хора, как пък не го запомнихте.
Не било нужно носене на маски. Засега! И нямало да се преминава към дистанционно обучение. Засега! 

Успокоихте се, нали? 

Значи мога сега пък аз да ви стресна. 

„Глобал Метрикс“, социологическа агенция, измерила, че 61% от родителите с деца до 4 години подкрепяли задължителните ваксинации. Което – Майко мила! – прави 39%, които не ги подкрепят. 32% от родители вече открито заявяват, че са взели решение да спрат да ваксинират децата си. Загатва се тенденция родители, които са ваксинирали по-голямото си дете, да се оттеглят от ваксинации при по-малкото. Защо ли? 

Преди ден-два си позволих да предположа, че в България няма да има стохилядни демонстрации срещу глупостите на медицинските чиновници и докторите, които живеят в телевизора. А в Япония има. 

Но японецът излиза, протестира, после се връща вкъщи и ваксинира. 

Българите са друго тесто. 

Да ги благослови Бог!

Румен Стойчев

4 Коментара

Посетител

преди 1 седмица

В началото на текста, по стила на писане си помислих че е на проф. Николай Витанов... Иначе, доколко едно решение, взето от ПОЛИТИЧЕСКИ лица е безопасно за новородените и къде са специалистите? Кунчев и останалите говорещи ТВ глави с титлата "д-р" не ги броя, отдавна се компрометираха... Педиатри, имунолози, вирусолози и т.н. Виждам че авторът се пита същото. Те били взели решение...

Коментирай

без срам и съвест

преди 1 седмица

И частните лаборатории чакат нова епидемия. По ковид шефката на една такава се похвали, че станала милионерка от тестовете. Без скрупули изрази надежда скоро да има друга болест.

Коментирай

moitoi

преди 1 седмица

Още един опит на ГАЛЯ-СОРОС да плаши българите!!!Кунчев ...???

Коментирай

СТИГА!

преди 1 седмица

Има един поп в Сливен с 9 деца, който осъди държавата заради ваксините... от деветте му деца, нито едно не е ваксинирано със задължителна ваксина и всичките са изключително здрави! Не стига, че почват да ги боцкат откакто се родят, увеличиха аутистите заради оловото във ваксините, ами искат да ги боцкат още в коремите на майките им, после защо умираме!?! Че и Мангъра и той им приглася!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.