Как се изкарват €150 000 на месец от „Мери Джейн”? Питайте кмета от ГЕРБ в Тетевен Мадлена Бояджиева

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kak-se-izkarvat-eur150-000-na-mesec-ot-meri-dzheyn-pitayte-kmeta-ot-gerb-v-teteven-madlena-boyadzhieva/5819 SvobodnoSlovo.eu
Как се изкарват €150 000 на месец от „Мери Джейн”? Питайте кмета от ГЕРБ в Тетевен Мадлена Бояджиева

Ако искате да се занимавате с престъпен бизнес като отглеждането на марихуана, с което Narod.bg горещо ви съветва да не се занимавате, трябва да попитате човек с опит.

Например – кметицата на Тетевен от ГЕРБ Мадлена Цветанова Бояджиева-Ничева, която, твърдят източници от балканското градче, прибира по 150 000 евро на месец от незаконни оранжерии с „Мери Джейн”.

ДРАМАТА

Община Тетевен е обявила гръмка програма за опазване на околната среда за периода 2021-2027 г.

Източници на финансиране на мащабните екологични проекти са не само общинският и държавният бюджети, но и Кохезионният фонд, Европейският фонд за регионално развитие, Финансови ресурси по линия на МОСВ, Оперативна програма „Околна среда“ 2021-2027 г., Механизъм „съвместно изпълнени” в рамките на протокола от Киото към Рамковата конвенция по изменение на климата и поне още дузина източници на финансиране.

В Програмата обаче, надхвърляща 100 страници с подробни описания на дейности, няма и ред за паричната стойност на проекта и дейностите по него. Според местни жители ефекти от т.нар. опазване на околната среда няма как да се случат, докато масовата и неконтролируема сеч в района не спре.

Други проекти и програми на община Тетевен, привличащи внимание, са тези за използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива.

Община Тетевен работи по две такива програми: Дългосрочна програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива за периода 2013-2022 г. и Краткосрочна програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива на Община Тетевен 2021-2023 г.

Отделно има и Програма за енергийна ефективност на Община Тетевен 2021 – 2027 година. Факт е обаче, че хората в общината продължават да се отопляват така, както са го правили и преди 50 години и се чудят къде и в какво са отишли големите суми по тези програми, които Общината е обявила на сайта си.

За отбелязване е, че изгарянето на отпадъци в общината е забулено в пълна тайна и тепърва ще разбираме какво се случва в това отношение.

Поголовна сеч и покровителство на дървената мафия

Медията ни многократно е писала за бруталните нарушения и беззакония в Тетевенско, където неконтролируемият дърводобив е свързан с имената на кметицата Мадлена Бояджиева и Цветомир Симеонов – началник отдел „Управление и стопанисване на общински гори“ гр. Тетевен, който преди време бе задържан с наркотици от полицията.

Стотици са сигналите за тежки камиони, натоварени с ценна дървесина, които излизат натоварени до краен предел от защитените територии в Тетевенския Балкан, нарушавайки естественото обитание и емиграция на стотици животни.

И всичко това под мълчаливата благословия на общинското и областно ръководство в района, за което вече почти няма съмнение, че представлява дървената мафия в Тетевен. Струва си само да припомним, че преди известно време в центъра на Тетевен бяха отсечени 100-годишни дървета, за да се построи… паркинг.

За отбелязване е, че именно горският Цветомир Симеонов от четири – пет години действа чрез фирма “Захир” ЕООД, регистрирана в Етрополе с цел маркиране здрави дървета за сеч. Това съобщи през декември сайтът mutrinews.bg. В публикацията на медията се разкрива, че самата фирма “Захир” ЕООД е официално представлявана от Николай Огнянов Билев и освен че маркира общински гори на Община Тетевен, маркира също и гори на Община Етрополе и Община Пирдоп.

Стана ясно още, че официално са качени договори за маркиране само на сайта на Община Тетевен, за другите няма нищо официално на страниците им. Същата фирма „Захир“ ЕООД печели и голяма част от търговете за добив на  дървесина на тези общини, като така се получава конфликт на интереси, тъй като е недопустимо една и съща фирма да маркира обекти и после сама да си ги сече.

Оранжерии за отглеждане на марихуана

Името на горския шеф изскача и при подозрения в нелегално отглеждане на марихуана в региона. Нека припомним, че на 25 март миналата година Криминална полиция при ОДМВР-Ловеч и РУМВР-Тетевен под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч, Териториално отделение – Тетевен и Окръжна прокуратура – Ловеч разбиха лаборатория за производство на наркотични вещества – марихуана.

Тогава бе претърсен имот от четири сгради, две от които къщи за гости. В другите две 2-етажни сгради са установени съоръжения на производство на марихуана с над 600 броя растения и изградени сушилни. На 5 ноември пък горският Цветомир Симеонов бе задържан с голямо количество марихуана в колата си. Към днешна дата същият е възстановен на работа сякаш нищо не е било.

Да припомним, обаче, че според оперативни източници откритата марихуана в Тетевенско най-вероятно се изнася към Турция, където 1 кг върви на цена по 6-7 хиляди евро, а печалбата на ОПГ-то около кметицата е около 100-150 хиляди евро месечно.

И всичко това е със знанието и под закрилата на кметицата Мадлена Бояджиева и горския от Ловеч Павли Богдански, разкриват пред медията ни източници от силите на реда.

Според източниците ни въпросните „герои“ отдавна се намирали под погледа на специализираните служби, включително и на ДАНС и АДФК. Нещо повече – в службите имало подробни разработки не само за процеса на извършване на различните незаконни дейности от въпросните лица, но и за отчета на парите към бивши политици.

Източниците ни разкриват още, че Цветомир Симеонов си е плащал „такса спокойствие“ по 1000 лева дневно на Богдански от РДГ Ловеч и на тетевенската кметица Бояджиева.

Реакцията на кметицата и сина й

Мадлена Бояджиева и синът й Христо Ничев явно още си мислят, че МВР се управлява от техния благодетел Цветан Цветанов или Младен Маринов.

 След проверката на ДАНС и породилите се медийни публикации, двамата не спряха да занимават институциите със себе си. Както писахме в началото на януари, кметският син Христо Ничев е предприел контраатака, характерна за бившето управление – затваряне устата на медиите чрез… прокуратурата.

BIG5 научи от свои достоверни източници, че Христо Ничев е подавал сигнали в Софийска градска прокуратура и в ГДБОП срещу медии и журналисти, които да писали за нередностите в община Тетевен.

Факт е, че през изминалата година „семейното“ ръководство на общината бяха често споменавани, включително и от нашата медия, по поводи, свързани с подозрения в наркопроизводство, за нарушени обществени поръчки и незаконна сеч.

Но от близо година управлението на МВР е друго, а от месец ДАНС и МВР имат възможност да изпращат сигналите за престъпления и до европейския прокурор Лаура Кьовеши. Време е и в Тетевен да разберат, че е настъпила промяна.

Narod.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.