Какво свързва прокурора Адалберт Кръстев с Красимир Каракачанов?

Съученикът на Бате Харо и зетят на баш войводата са преплетени като свински черва

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kakvo-svarzva-prokurora-adalbert-krastev-s-krasimir-karakachanov-2/130579 SvobodnoSlovo.eu
Какво свързва прокурора Адалберт Кръстев с Красимир Каракачанов?

Съученикът на Бате Харо и зетят на баш войводата са преплетени като свински черва

Мисълта на Иван Костов, че в България всички сме братовчеди, непрекъснато намира нови потвърждения. Кой наложил например, че шефът на Военно-окръжната прокуратура в София

Адалберт Кръстев е стар приятел с търговеца на паспорти Петър Харалампиев – Бате Харо, а покрай него и с бившия военен министър Красимир Каракачанов, чийто зет пък е строителят и резач на бракувана военна техника Димитър Немски, брат на бившата прокурорка и настояща съдия Маргарита Немска?!

 

Прокурорско-приятелско-роднинските връзки могат да бъдат продължени, понеже мъжът на Маргарита Немска е Емил Писков, който на свой ред се оказа дясна ръка и най-пръв съратник на разстреляния Мартин Божанов – Нотариуса. На човек може да му се завие свят от тези преплетени връзки, но така или иначе те са факт.

 

Прокурорът Адалберт Кръстев стана известен, след като се оказа един от първите пристигнали, веднага след полицията, на мястото на страшната катастрофа на бул. „Черни връх”, причинена от Георги Семерджиев. Разследващите първо го описаха – „един човек с бял костюм”, който „се появява, влиза в периметъра, който е ограден, легитимира се като магистрат и започва да говори по телефона, да оглежда и да обикаля останките от автомобила и за съжаление, телата на загиналите момичета”.

По-късно беше съобщено и името му – Адалберт Кръстев, а криминалистите изказаха предположения, че е пратен от някого, за да види какво се случва.

 

Тези дни изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е предложил на ВСС да образува дисциплинарно производство срещу шефа на Военната прокуратура и той да бъде дисциплинарно уволнен.

Предложението идва след ревизия, която установява многобройни нарушения, направени от Адалберт Кръстев.

 

Той беше и един от прокурорите в т.нар. списък на Рашков с магистрати, които не са описали в декларациите си имотите си зад граница.

В декларацията си за 2020 г. Кръстев е отбелязал два наследствени имота в Германия – къщи по 400 квадрата в Кобленц и Бопарт (готино туристическо градче), които придобил през 2017 г. С други думи – декларирал ги, но няколко години по-късно, явно когато е нямало начин повече да мълчи. Според негови колеги имал хотел в Германия, но такъв имот не се вижда в декларацията.

 

Според запознати Адалберт Кръстев бил в немилост по времето на Сотир Цацаров. Нещо повече – повдигнал му обвинение, защото представил документи с невярно съдържание - някакво менте – медицинско, с което кандидатствал в конкурс за ЧСИ. При Иван Гешев обаче Адалберт Кръстев е „реабилитиран“. Оказва се, че Гешев работил отлично с него и при това не е единственият.

 

Маргарита Немска

Шефът на военната прокуратура се сработва и с бившия военен министър Красимир Каракачанов. Връзката между двамата е направена от Петър Харалампиев – Бате Харо. Като виден активист от ВМРО, той е инсталиран за шеф на Агенцията за българите в чужбина. Само че е арестуван през 2018г. и изкарва 7 месеца в ареста, а сега е подсъдим, най-общо казано, за корупция – продажба на български паспорти срещу рушвети. При това, както вече стана ясно, той дори не е най-високото ниво в схемата, през която се въртят милиони евро. И въпреки това, 6 години по-късно още никой не е осъден за тази далавера.

 

И как да е, след като и тук връзките са много дебели. Адалберт Кръстев, който е от ромски произход, учил в техникум заедно с Бате Харо. Покрай тази връзка намазал, казват отлично запознати, и самият Каракачанов, докато е военен министър. Той се чувствал много спокоен, когато се завъртели схемите с ремонтите и модернизацията на военна инфраструктура.

За да не сме голословни, даваме пример. Наред с всичко друго, тези дни стана ясно, че договорите за модернизация на авиобазата в Граф Игнатиево, където ще се базират новите изтребители F-16, подписвани по времето на Каракачанов, напук на всякаква логика. Към странно избраните фирми – строители са преведени стотици милиони левове аванс. Договорите са изтекли, но реално нищо не е направено.

 

Дори новоизградената. писта в момента се наводнява, хангарите за самолетите ги няма и още куп неща са до под кривата круша. Да видим къде ще се подслонят изтребителите, които св чакат в началото на 2025 г. Да припомним още, че и съпругата на войводата – Росица Каракачанова, братовчедка на евродепутата Андрей Слабаков, също е прокурор.

 

Петър Харалампиев

Изскача обаче и още една интересна линия. Съпругът на сестрата на Каракачанов – Светлана, която почина от КОВИД-19 през 2021 г., е Димитър Немски. Зетят е приближен до Гриша Ганчев още от 90-те години на миналия век. Известен е като строител с голям размах – вдига апартаментни хотели на плажа Харманите в Созопол, а сега една от компаниите му стои зад огромен затворен комплекс в столичния квартал „ Овча купел", Една от фирмите на Немски продаде и за жълти стотинки мезонет на самия Красимир Каракачанов през. 2019 г. в центъра на София. Домът на бившия военен министър му беше излязъл по 380 евро на квадрат, докато съседите плащат по 1200 евро. От ВМРО направо твърдят, че Немски е подставено лице на баш войводата.

 

Да не пропуснем, че докато Каракачанов е на власт, фирмите на зет му купуват евтино бракувана военна техника и печелят договори за разфасовка на площадката на АЕЦ „Белене", задвижен е и проектът им за сметище за опасни отпадъци в Русе и рязане на стари кораби. Въобще предприемач с голям размах, но и попаднал на точните роднини!

 

Ако фамилията Немски звучи познато, не е случайно. Димитър Немски е брат на бившата зам.-градска прокурорка и настояща съдия от Административния софийски съд Маргарита Немска. А тя, както вече стана известно, живее с Емил Писков, бивш служител в ГДБОП и ДАНС, съратник и дясна ръка на разстреляния Мартин Божанов – Нотариуса. При такива, близки магистратско-роднинско-приятелски връзки не е чудно, че Каракачанов е недосегаем, а делото на Бате Харо се точи някъде из съдебните зали. И пак да уточним – той беше арестуван през октомври 2018 г., после две години се писа обвинителен акт и така вече сме 2024 г., а развръзката я няма вече 6 години и как да я има при тези преплетени връзки.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

 

2 Коментара

Бай Иван

преди 4 седмици

Тъй, като сайта упорито ни навира тази досадна реклама на Техномаркет и разни други, за да я избегнете най лесно може да направите следното: 1. Идете с мишката върху рекламата и натиснете десен бутон, а след това изберете последния ред Инспектиране. Така ще можете да четете коментарите без закриване от досадната реклама. За да я изтриете напълно, идете на защригованото място, където е записана рекламата и отново натиснете десен бутон, а след това на пети ред изберете Изтриване на елемента и накрая затворете прозореца на инспектиране!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.