Калин Стоянов: Образувано е досъдебно производство по казуса с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kalin-stoyanov-obrazuvano-e-dosadebno-proizvodstvo-po-kazusa-s-kiril-petkov-i-da-zapazim-koral/133352 SvobodnoSlovo.eu
Калин Стоянов: Образувано е досъдебно производство по казуса с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Образувано е досъдебно производство по казуса с напускането на Кирил Петков на сдружението "Да запазим Корал". Това потвърди министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Производството се ръководи от СДВР, а подробности по него може да даде прокуратурата, поясни той.

Подготовката за изборите на 9 юни върви нормално. Има постъпили три сигнала от миналата седмица - 2 за евентуално купуване на гласове и един за нарушения на изборното законодателство, но те не са потвърдени към момента.

Утре областните директори на МВР и представители на ДАНС и прокуратурата ще обсъждат конкретни мероприятия, насочени срещу изборните престъпления.

Вътрешният министър Калин Стоянов коментира още, че не одобрява реорганизацията на движението в центъра на София. Според него първо трябва да се осигурят подземни паркинги и тогава да се мисли за велоалеи.

Към момента няма данни пожарът в емблематичната къща на Иван Гешов в центъра на София да е резултат от умишлен палеж. Ако има такъв, това ще бъде установено от разследващите, коментира Стоянов.

Вътрешният министър връчи ключовете на 40 нови високопроходими автомобила на "Гранична полиция".

https://epicenter.bg/

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.