Камен Донев: Колко е хубаво да живееш, когато вярваш на някого

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kamen-donev-kolko-e-hubavo-da-zhiveesh-kogato-vyarvash-na-nyakogo/6718 SvobodnoSlovo.eu
Камен Донев: Колко е хубаво да живееш, когато вярваш на някого

По думите му това, което преживяваме, е свързано с упадъка на духа на нацията

"Много неща бих могъл и ми се иска да кажа през образа на един кандидат за президент. В политическото говорене не чувам нищо за духа. Това, което преживяваме, е свързано с упадъка на духа на нацията". Това заяви в "Събуди се" актьорът Камен Донев.

По думите му неосъвършенствания дух как да роди нещо градивно. "Тепърва ще се сблъскваме с този проблем, може би десетилетия наред", предположи той.

" Полиците не познават духа. Те са прагматични, хора на сметката, на играта и тактиката. Спонтанността, емоционалността, радостта от живеенето им е непознато. Ако им е познато, то е бегло. Това е техен избор. Голяма сила и любов се иска да се посветиш на нещо, което не е атрактивно и да го отстояваш", сподели Донев.

Той недоумява защо хората са спрели да вярват и са започнали да търсят навсякъде война. "Защо трябва да има един ругатлък, защо просто не се доверят. Колко е хубаво да живееш когато вярваш на някого", смята актьорът. И си пожела незлобна и независтлива България.

"Някои хора бъркат смирение с примирение. Смирението е винаги да знаеш, че има нещо по-важно от теб и да уважаваш нещо, което е по-значимо от теб. Тогава има уважение, доброта и толерантност. Трябва да сме малко по-внимателни с начина, по който спрягаме думите България, отечество, патриотизъм", коментира Камен Донев. И призова да се гласува за една България, която да е строителна площадка на духа.

nova.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.