Камен Донев: Важно е битката с простащината да се води!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kamen-donev-vazhno-e-bitkata-s-prostashtinata-da-se-vodi/25749 SvobodnoSlovo.eu
Камен Донев: Важно е битката с простащината да се води!

Важно е битката с простащината да се води. Младите не раждат своите мечти, а те ги копират – те искат да са успешни, да са богати като еди кой си…Аз вярвам, че човек трябва да търси своя път.Това казва актьорът и режисьор Камен Донев.

Той изтъкна, че има много думи, които днес му липсват, като съзерцание, състрадание, надежда, милост, прошка, слово…А има и такива, които не просто не му харесват, а дори го огорчават. Никак не обичам думичката „уаау“. Съветвам ги да не използват това възклицание – това изразява едно тотално безсилие на индивида да впрегне интелектуалната си култура, това го разконспирира, че не може да намери дума, с която да изрази своето емоционално състояние. Други използват паразита  „в смисъл“, а много от нашите политици говорът като ъ-кат. Има и такива, които говорят с американски акцент. Не можем да боравим добре със словото. Продава ме се, но не само българите – да имитираш, да копираш, по-лесно е това. Това се вижда и в предизборните клипове и кампании на нашите политици, към които аз нямам никакъв респект. Те нямат собствен облик, всички са с маски, правят това, което им говорят пиарите. Всичко това дойде от налагането на световните ентертейнмънти и младите хора смятат, че това е успехът в живота, че това е осъществената мечта. Младите не раждат своите мечти, а те ги копират – те искат да са успешни, да са богати като еди кой си…Аз вярвам, че човек трябва да търси своя път. Не може да изживееш живота си, искайки да приличаш на някого – певец, актьор или някой друг… Абсурдно е, че хората се съобразяват все повече с етикета…какво пише там…и това не е добре, разсъждава актьорът.

Той разкри кои са неговите вдъхновители и тайната на успеха му като актьор.  Моите вдъхновители са Тодор Колев, Руси Чанев, Антъни Хопкинс, Дъстин Хофман, Достоевски …много са… А защо хората ме харесват – защото съм себе си, защото казвам това, което мисля. Тук обаче ще поставя едно НО – ще се опитам да перефразирам една мисъл на Чаплин– не е важна действителността, а как я интерпретираш. С моя талант се опитвам да накарам хората да се зарадват на неща, дори които ги терзаят. Да има повече кислород в това, което правя, искам да ги радвам…

Искам хората да се смеят, но повече да се замислят. Около нас има много говорен шум, просташки смях – това е пилеене на време, на ресурс. А аз не съм човек, който си изгражда свой собствен свят – не мога да бъда безразличен към това, което се случва около нас. Това направо ме взривява. Очарованието на всичко, което правим, е да си заедно с другите хора. Каква радост може да има, да скачаш сам на един батут…Да се затвориш, да си сам. Липсват ми вече думите „общност, взаимност“, обясни на финала Камен Донев.

Камен Донев: Важно е битката  с простащината да се води!

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.