Камен Донев за раздялата с Народния театър: Директорът ме попита ”Кой си ти?” Аз съм човек, който за едната чест живее и се бори докрай

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kamen-donev-za-razdyalata-s-narodniya-teatar-direktorat-me-popita-koy-si-ti-az-sam-chovek-koyto-za-ednata-chest-zhivee-i-se-bori-dokray/113340 SvobodnoSlovo.eu
Камен Донев за раздялата с Народния театър: Директорът ме попита ”Кой си ти?” Аз съм човек, който за едната чест живее и се бори докрай

Камен Донев напуска Народния театър. ”Поводът за напускането ми е последното изиграване на представлението „Животът е прекрасен“, в което имаше, според мен, абсолютна предпоставка за пожар.”

Имаше дим. Крачката до паниката беше много малка. И когато някой омаловажава проблема, се ядосвам. Казах им: „Ако не дойде техническо лице, пожарникар, аз ще спра спектакъла. Никой не ме чу. Пожарникар не дойде изобщо. Не спрях спектакъла заради публиката“.

Това разказа Камен Донев в ефира на БТВ.

Той коментира: "Поведението на директора Васил Василев след спектакъла преля чашата. Той ме причака и попита какъв е проблемът. Той искаше да дам обяснение защо съм качил клип в Интернет, защо проблемът излиза извън театъра. Попита ме: „Кой си ти?“

Проблемът е, че не е справедливо подобен човек да бъде директор на театъра. Ще изиграя последния спектакъл на 28 септември. Но няма повече да играя там."

Донев беше категоричен: "Г-н Василев и сега ме съди за обида и клевета. Но аз добавих, че може да му дам пари, ако има нужда. Мога да говоря където искам, каквото искам и ще се боря докрай.

Проблемът в Народния театър се случва на политическа основа и той е ясен. Но се измества в морален план. Не може директор да изгони острието на театъра като режисьор, какъвто е Александър Морфов. Няма право. Все едно във футболен клуб да се изгони Меси. Талантът може да е труден, но няма право, защото служителят е под таланта."

Камен Донев се надява на новия министър на културата. "Министърът на културата се надявам да намери решение на проблема. Но решението трябва да дойде отвътре, от театъра. Обръщам се към хората в театъра – Не се страхувайте, казвайте какво става в Народния театър. Как заспиваш като знаеш, че има несправедливости.

Човек за едната чест живее. Ще ги мачкам докато съм жив."

Той се пошегува, че метеорът не падна където трябва."Пилонът – това ми е чуждо. Тези актове на патриотизъм са ми чужди. Не взимам страна. Най-голямото хора, най-голямото кебапче, най-голямата баница. Аз тези неща не ги приемам."

https://frognews.bg/

8 Коментара

Ежо

преди 9 месеца

Абе Донев,някак си не ти вярвам. Ако този пилон не съществуваше ,пак щеше да има най-голям,ама не този.Анадъмо? Кви сте вие егоцентрици хора бе! Баси!!

Коментирай

rusnak

преди 9 месеца

Големите хонорари разбираш ли ги?

Коментирай

#koй

преди 9 месеца

псевдоартист си

Коментирай

#koй

преди 9 месеца

псевдоартист си

Коментирай

Леле мале

преди 9 месеца

Кой е този Камен Донев? Щял да се бори. Пехливанлък му е майката.

Коментирай

Филибелия

преди 9 месеца

Напускай бе, некадърник скапан! Дреме ми за теб и останалата лайняна пасмина, дето си въобразихте, че без вас не може! Имам новина за теб - може и още как!

Коментирай

Човечец

преди 9 месеца

Донев отдавна се е доказал, Морфов също! Те са и ще останат в пост -комунистическата ни театрална история. А този с професията Директор, (защото това му е трети театър на който е Директор- Ловеч, Плевен, НТ,,Иван Вазов") никой никога няма да се сети за него. Ще остане само неприятен вкус в устата като след смъкване на лайм... Жалко че трови нервите на такива таланти.

Коментирай

Човечец

преди 9 месеца

Донев отдавна се е доказал, Морфов също! Те са и ще останат в пост -комунистическата ни театрална история. А този с професията Директор, (защото това му е трети театър на който е Директор- Ловеч, Плевен, НТ,,Иван Вазов") никой никога няма да се сети за него. Ще остане само неприятен вкус в устата като след смъкване на лайм... Жалко че трови нервите на такива таланти, които вместо да творят и да ни радват се занимават с този некадърник!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.