Кънчо Стойчев: Президентът е гражданин и има право да изкаже мнението си

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kancho-stoychev-prezidentat-e-grazhdanin-i-ima-pravo-da-izkazhe-mnenieto-si/111020 SvobodnoSlovo.eu
Кънчо Стойчев: Президентът е гражданин и има право да изкаже мнението си

Не съм изненадан от случилото се – от реакциите на президента и представителите на ПП-ДБ. Радев е преди всичко гражданин, никога не е бил политик, а военен. Това е водещото при него – гражданската позиция. Има ли право – да, ние сме заинтересовани да има право, защото е един от нас, гражданите. Тази позиция изрази в студиото на Нова ТВ социологът Кънчо Стойчев. 

Според него думи за наивници е, че той прави партия, че има желание за цялата власт. А ако искат тези две партии, на които връчи втория мандат, да направят правителство, никой не може да им попречи да го направят, допълни той. 

Пет пъти правихме избори. Но не видях резултат, който е искал президента. Нито веднъж не видях Радев да препятства да се направи правителство. Да се говори, че президентът има други цели – е в сферата на фантастиката. Ако пропадне този мандат, най-вероятно ще се отиде на избори, продължи социологът. 

Стойчев подчерта, че скандалното в разговора, който Василев направи публично достояние, е че в него няма нито дума за народа и решаването на проблемите му, а се говори единствено за властта и нейното овладяване. 

Труден е отговорът дали ще има правителство. В момента смятам, че намалява този шанс, всичко е в ръцете на политиците от ПП-ДБ, каза на финала Кънчо Стойчев.

https://epicenter.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.