Катастрофа за партийната демокрация, морална победа за Румен Радев, това се случи на този вот.

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/katastrofa-za-partiynata-demokraciya-moralna-pobeda-za-rumen-radev-tova-se-sluchi-na-tozi-vot/135563 SvobodnoSlovo.eu
Катастрофа за партийната демокрация, морална победа за Румен Радев, това се случи на този вот.

Катастрофа за партийната демокрация, морална победа за Румен Радев, това се случи на този вот.

Цифрата на негласувалите е чудовищна - 70 процента, най-ниската в модерната ни история.

Народът изплющя мощен шамар на всички тъй наречени системни партии и лидери, гласува срещу досегашната политика на държавата, тоест за мир и срещу войната. Българският народ е мъдър, усеща пълната бутафория на слугинския естаблишмънт на каишка в посолството.

Наказателен вот и за сглобката, и за беззъбата опозиция. При тази избирателна активност, ако имат чест, абсолютно всички шефове на партии трябва да дадат оставки още тази вечер и да се извинят на българския народ.

Срамно е изобщо да се говори за победители и победени, за цифри, проценти, разпределение на мандати...Тия хора нямат абсолютно никаква представителност, те управляват с малък процент от около 30 процента гласували българи!

Оттук нататък живеем в режим "предчувствие за диктатура". Румен Радев наесен ще излезе на авансцената и ще заяви претенции към властта - заради провала на традиционните партии. Възможно е да даде оставка, да основе свой проект и да отстъпи на Илияна Йотова да му довърши мандата.

Популистки, патриотарски проект на президента има всички шансове да поеме кормилото и да поиска Велико народно събрание с последващи нова Конституция и преучредяване на държавата в президентска република от по-мек, френски тип.

Впрочем "мистериозният" проект на Радев за Конституция, който така и не бе обявен преди време, съдържа именно подобна перспектива.

Недялко Недялков

5 Коментара

Де бре

2 months before

Голвмият проблем господин Недялков е, че не народа заби звучен шамар на партиите, ами напротив. Партиите отново ошамариха народа и му показаха, че не ги е грижа за тези 70% негласували.

Коментирай

Kiko

2 months before

De Bre e absoliutno prav. Tuka t.nar. narod, raia, elektorat ili matrial, nikoi ot politizite ne go brasne za nisto stoto ne im puka ot nego. Toi e dokazal ce e prosto sbor ot ovze deto na 1-2 rakii pocvat da se misliat za valzi, Da ama ne , deto vikase Leka Mu Prast Petko Bocarov.

Коментирай

Цифрата на негласувалите е чудовищна - 70 процента ...

2 months before

Само да попитам ... Някой мръдна ли си пръста да изчисти избирателните списъци от "мъртвите" души ... Щото с това ниво на здравеопазване, догодина може да се окаже, че и 95 % не са гласували ... И още една вметка ... Какво направиха служебните правителства на Армейския Каун ... Не трябвашели точно това да направят, за да гарантират честността на вота на гражданите ... ???

Коментирай

Реалист

2 months before

Напълно подкрепям Де бре с допълнението, че ОНЕЗИ НЕ БРЪСНАТ И ГЛАСУВАЛИТЕ. Голямо разочарование отново от българското население, предпочита да се въргаля по плажовете, вместо да помисли за бъдещето на страната си. По-голямата част от българите няма чувство за самосъхранение, за дойстойнство пък да не говорим... Много, много жалко!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.