Казахстан открива почетно консулство в Пловдив

Консулският окръг на дипломатическото представителство ще обхваща областите Пловдив, Стара Загора, Ловеч и Плевен

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kazahstan-otkriva-pochetno-konsulstvo-v-plovdiv/123195 SvobodnoSlovo.eu
Казахстан открива почетно консулство в Пловдив

Консулският окръг на дипломатическото представителство ще обхваща областите Пловдив, Стара Загора, Ловеч и Плевен

Казахстан открива почетно консулство в Пловдив. Консулският окръг на дипломатическото представителство ще обхваща областите Пловдив, Стара Загора, Ловеч и Плевен. Откриването се извършва с решение на българското правителство.

 

Развитието на търговско-икономическите и културно-хуманитарните отношения между Казахстан и България, както и защитата на правата и интересите на казахстанските граждани са приоритет на Почетното консулство. „Казахстан е нашият водещ партньор в Централна Азия. Ще направя всичко възможно поверените ми области да развият многостранно сътрудничество между нашите страни“, заяви инж. Пламен Панчев, който бе назначен на поста почетен консул на Казахстан.

Инж. Пламен Панчев е основател на „Тракия икономическа зона“. През 2013 г. той обедини под споменатата марка 6 индустриални зони в Пловдив. По-нататък П. Панчев основава „КЛЪСТЕР ТРАКИЯ ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА“ (ТИЗ) – гр. Пловдив. „Тракия икономическа зона“ е най-голямата индустриална зона, която се отличава с най-устойчиво развитие както в България, така и в Югоизточна Европа.

 

Инж. Панчев е председател на Съвета на директорите на „Сиенит холдинг“ АД, първият частен дивелъпър на индустриални зони в България и лидер в строителното предприемачество и инженеринг. Именно „Сиенит холдинг“ стартира през 1996 година изграждането на първата частна индустриална зона в България, която сега е част от „Тракия икономическа зона“. Към днешна дата в ТИЗ вече работят близо 200 български и чужди компании, някои от които световни лидери в своите области.

Източник: fakti.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.