Клети, по-клети, най-клети … пиарите на началниците на “Промяната”

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kleti-po-kleti-nay-kleti-piarite-na-nachalnicite-na-promyanata/116791 SvobodnoSlovo.eu
Клети, по-клети, най-клети … пиарите на началниците на “Промяната”

Клети, по-клети, най-клети … пиарите на началниците на “Промяната”. 

Онова нещо Найо, Шута на Клоуна, се мотае като напушен около Кирил Петков, кряка като патица, за да заглушава всеки, който задава въпроси, а не повтаря опорките на Лена на Киро-и-Миро. 

Той интервюира министър-председателя Денков, макар да е пиар на партията. Ако това си беше позволил Никола Николов: като пиар на ГЕРБ, да задава въпроси във Фейсбук на министър-председателя Борисов, правилните медии, сите богини Паунови, Бенатови, Шикерови и тути-фрути Прокопита щяха да го вдигнат на балон и да опищят София. Сега, обаче, неее - дума не обелват, понеже тепкането на Тицин и словесните му дiарии ухаят на теменужки. 

Лаборантът Денков нарече земеделците “терористи”. Не му стигна това. На извънредна пресконференция в неделя вечерта, не само не се извини, ами раздели сектора на добри и лоши, с което рязко увеличи броя на подкрепящите протеста. 

Константина Маркова, която беше личен пиар на Киро и Лена, сега командва правителствения пресцентър. Лигла някаква - нито журналистка, нито пиар, просто слугиня - обслужващ персонал на самовлюбени високомерни тарикати и схемаджии. То не стига, че алхимикът Денков не може да върже пет изречения, без да предизвика снизхождения, ами няма кой да му даде един верен съвет за що-годе прилично публично поведение. 

Някаква си Катя Попова, казват ми репортери, била в правителствената прес-служба нещо като шефка, нещо като нищо на света. Не си вдигала телефона - е, да, шефовете й също смятат, че като игнорират журналистите с неудобните въпроси, са най-големите герои на епохата. 

В Америка, например, в критични моменти, канят за ексклузивни интервюта опозиционни журналисти с влияние, а не удобни клакьорчета, които кимат сервилно и предизвикват позиви за повръщане у телевизионната публика. 

У нас стана порочна практика, като няма къде да пробутат някоя роднина, любовница, партийна послушница, провален драскач и пропаднал пияч - правят го партиен или ведомствен пиар. И така драмата на невнятния партиец или министър става още по-видима и катастрофална. Неее, пиарите не бива да бъдат охранители на началниците си срещу медиите; не бива да се държат като фелдфебели; не бива да обслужват послушните дръжки на микрофони; не бива да залъгват господарите си, че те са велики, а критичните журналисти са лоши … Бива-биваааа, вика Тицин. 

Ми, добре, ще научите истината по трудния начин.

Соня Колтуклиева

2 Коментара

Червената шапчица

преди 4 дни

Отива Бойко Борисов на лекар, общ преглед и докторът му казва: - Г-н Борисов всичко ви е наред. Има само един проблем: нямате г*з! Борисов поглежда назад и надолу – нали е супермен, санким, може да се извие така, че и г*за сам да си види! – удря се по челото и казва: - Леле, Соня Колтуклиева и Калина Андролона направо са ми го излизали!

Коментирай

Зелена брада

преди 4 дни

Другарко КАлтАклиева, общо взето 50 % от тезата ви е правилна, но "възвишената" ви любов към селскиО идиот от Банкя ви "дърпа" другите 50 %! Мари "аристократке" провинциална, забравяш, че Кумира ти спечели изборите, но "галантно" отстъпи за сглобка с тези, които презираш, а защо ли него не презираш за този му грях?!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.