Кметът на Ихтиман Калоян Илиев ремонтира 2 тротоара за 350 000 лева (СНИМКИ)

Вътрешен човек изнесе повече информация за схемите в общината

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kmetat-na-ihtiman-kaloyan-iliev-remontira-2-trotoara-za-350-000-leva-snimki/114217 SvobodnoSlovo.eu
Кметът на Ихтиман Калоян Илиев ремонтира 2 тротоара за 350 000 лева (СНИМКИ)

Вътрешен човек изнесе повече информация за схемите в общината

Наближават местните избори, които често служат като възможност за запълване на партийните каси на или т.нар. черни каси. За съжаление, този принцип води до масови абсурдни ремонти в селата и провинциалните градчета, с една единствена цел - да се съберат средства за закупуване на гласове. Информация, предоставена от вътрешен източник от Ихтиман, разкрива една такава схема.

Калоян Илиев, на 42 години, управлява общината с 28 населени места и близо 18 000 жители. В момента общината извършва странен ремонт на два тротоара с бордюри в селото Веринско, при който се очаква да бъдат изхарчени близо 350 хил. лева. Очевидно това реновиране минава без да бъде обявена обществена поръчка.

Според източника, фирма, наета от кмета на Ихтиман, ще свърши цялата работа за около 100 000 лева, като остава въпросът как ще бъдат описани счетоводно останалите 250 хил. лева и в чий джоб ще се озоват. Тази ситуация би трябвало да предизвика интереса на прокуратурата, ако тя иска да покаже новото си лице пред обществото.

Нашият източник разкрива, че ремонтните работи в селото са започнали през юни и продължават и в момента. Проектът включва подмяна и монтаж на нови бордюри, плочки и нов асфалт. Предполага се, че работите ще приключат през август, точно преди стартиране на предизборната кампания.

Източникът твърди, че има доказателства и за други финансови машинации в общината, които ще заинтригуват държавното обвинение.

Източник: narod.bg

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.