Кметът на Несебър Николай Димитров се скри зад началника на държавно ловно стопанство по повод разораните дюни

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kmetat-na-nesebar-nikolay-dimitrov-se-skri-zad-nachalnika-na-darzhavno-lovno-stopanstvo-po-povod-razoranite-dyuni/46996 SvobodnoSlovo.eu
Кметът на Несебър Николай Димитров се скри зад началника на държавно ловно стопанство по повод разораните дюни

Няма налично описание.Няма налично описание.

Дюните в защитената от държавата местност Ахелой – Равда – Несебър станаха причина кмета на общината Николай Димитров да потърси съдействието на началника на “горското” Димитър Мандулев. След като на 26.01.2023 г. дюните в защитената местност осъмнаха разорани. Посегателствата на тази територия започват в края на миналата година и станаха достояние на много жители и гости на община Несебър. Те провокираха вълна на недоволство от страна на жителите на морската община.

На кратко припомняме, че след подаден до кмета и министерството на туризма сигнал на гражданин се получи разминаване в отговорите на двете институции. От кабинета на градоначалника отговорът е, че са взети необходимите мерки, а министерството след извършена проверка установява нарушения.

В този случай кмета Николай Димитров просто се опитва да покрие случващото се в защитената територия. За целта той използва още едно свързано с управата на общината лице. Директорът на ДЛС Несебър – Димитър Мандулев. Естествено Мандулев не е политическа личност и за него нямат значение изборите и охотно поема вината за случилото се. Миналата седмица без оповестяване на взетото решение по негова заповед на територията на дюните влиза общински багер и под ръководството на Мандулев прокопава не малки траншеи, които по негово обяснение би трябвало до имат възспиращ ефект върху желаещите да влизат на териториите на дюните с МПС-та с висока проходимост.

Слуховете в община Несебър относно близостта на общинската управа с шефа на горското битуват отдавна в публичното пространство за никого не е тайна че ДЛС Несебър се намира под прякото управление на Николай Димитров и дългогодишния общински съветник със съмнителен бизнес Костадин Нищелков.

Нищелков от своя страна пък е собственик на фирми за дърводобив в община Несебър. Димитър Мандулев е пряко облагодетелстван от ситуацията и получава завидно добър бюджет за който даже прилагаме и документи.

Граждански организации от Община Несебър ни алармираха, че нищо чудно както горите в общината изчезват така и защитената местност “Дюните” един ден да се окаже не толкова защитена и вместо атевета хората да снимат бетон-помпи, багери и друга строителна техника.

pogled.eu

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.