Когато Кирил Петков изпада в истерия и громи полицаите за политическа намеса в МВР, нека да му припомня някои факти

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kogato-kiril-petkov-izpada-v-isteriya-i-gromi-policaite-za-politicheska-namesa-v-mvr-neka-da-mu-pripomnya-nyakoi-fakti/140391 SvobodnoSlovo.eu
Когато Кирил Петков изпада в истерия и громи полицаите за политическа намеса в МВР, нека да му припомня някои факти

Когато Кирил Петков изпада в истерия и громи полицаите за политическа намеса в МВР, нека да му припомня някои факти от личната му история на грубо вмешателство. 

На 20 юли 2023 г. за заместник-министър на вътрешните работи беше назначен Кирил Ценкин, личният бодигард на Кирил Петков. От Петко Петков знам, че синът му беше приел много тежко свалянето на охраната от НСО и командироването на любимия му охранител в държавната резиденция “Шабла”. На 19 януари 2023 г. единствено репортерите на ПИК засякоха директорът на НСО ген. Емил Тонев да влиза в къщата на ул.”Чаталджа” 3. Той беше привикан - безпрецедентно! - в централата на “Продължаваме промяната”, за да му иска сметка съпредседателят на партията защо е постъпил така лошо с любимия му бодиард като го е пратил на работа далече от София. 

Е, по този начин Кирил Петков някак заприлича на Еманюел Макрон, който се хвърли в епицентъра на огромен скандал, заради любимия му бодигард. Само че охранителят на френския президент попадна в мелницата на френското правосъдие и за него се забрави. А пък охранителят на българския премиер беше издигнат в службата и се прочу. 

 

На 4 април т.г., отговаряйки на журналистически въпроси дали върху него като вътрешен министър е оказван натиск, Калин Стоянов обясни, че Кирил Петков е искал заместник-министър Кирил Ценкин да бъде определен за шеф на оперативния щаб за изборите на 9 юни. „Аз му отговорих, че няма как лице от политически кабинет да бъде там”, коментира министърът; той обясни, че в неговия кабинет не е идвал нито Бойко Борисов, нито Асен Василев, а само Кирил Петков.

На 12 април служебният премиер Димитър Главчев уволни двамата заместник-министри на МВР: Кирил Ценкин и Ивелина Дундакова. Тя също е интересна фигура, защото от ППДБ искаха с нея да заменят при ротацията Калин Стоянов, макар тя да е напълно неподходяща за поста - нейното най-забележително качество е, че е сестра на Захари Карабашлиев от “Сиела” - прословутата компания, която доставя машините за изборите. А пък нейният собственик - Веселин Тодоров, беше съветник на Антони Тренчев, босът на Nexo - криптофирмата, изгонена от САЩ, след като беше солено глобена за незаконна дейност в няколко щата. Хах, бих могла да разширя шуробаджанашката история с разкритието, че адвокатската кантора на брата на Веселин Тодоров - Иван Тодоров, е първото работно място на Лена Бориславова. 

 

Кирил Петков е партийният лидер, който е натискал вътрешния министър Калин Стоянов да махне главният секретар Петър Тодоров - това обяви самият той за първи път пред мен в интервю за ПИК, на 31 август 2023 г.. 

 

Днес Кирил Петков заплашително обясни на служебния премиер Горица Грънчарова кои не могат да бъдат министри на вътрешните работи: Калин Стоянов, Атанас Илков и Стоян Темелакиев - все изявени професионалисти от системата. Това е абсолютно брутално политическо вмешателство, недопустим натиск и нагло кадруване! Обаче, малко по-късно Кирил Петков обвини полицаите, които излязоха на протест, за да защитят Калин Стоянов - в “политизация и политическа намеса в работата на МВР”. Тотална шизофрения! 

Соня Колтуклиева

1 Коментара

Д-р Цветелина

2 months before

кирето страда от олигофрения и деменция като никито деменков сперматозоида и забравя за тези неща защото има само две гънки на мозъка си, ами болно е момчето и лекарство за него няма открито , няма открито....

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.