Когато жертва на полицейски произвол не притежава инстинкта да се обади мигновено на медиите, тя остава в ареста почти 24 часа

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kogato-zhertva-na-policeyski-proizvol-ne-pritezhava-instinkta-da-se-obadi-mignoveno-na-mediite-tya-ostava-v-aresta-pochti-24-chasa/142987 SvobodnoSlovo.eu
Когато жертва на полицейски произвол не притежава инстинкта да се обади мигновено на медиите, тя остава в ареста почти 24 часа

Когато жертва на полицейски произвол не притежава инстинкта да се обади мигновено на медиите, тя остава в ареста почти 24 часа, макар да е жертва именно на полицейска некадърност и малоумие. 

Антоанета Борисова е милата жена, чиято кола първо е помляна при преследването на престъпника на Околовръстното в столицата, получила е комоцио, а после е била арестувана, защото в болницата са й инжектирали обезболяващи. 

Антоанета не е знаела как истинските престъпници още на входа на районното се срутват на земята и ги връщат обратно в болницата "по спешност". Тя е обикновена, скромна, честна жена и не е знаела колко трика може да приложи, за да се махне от проклетия стол, на който са я оставили цяла нощ, редом с истински престъпник, возил нелегалните мигранти. 

Не е знаела как да започне да крещи насред районното с искане за адвокат на мига. 

За подобен терор в САЩ тази жена ще получи обезщетение, достатъчно да живее в лукс цял живот, че и децата и внуците й да се възползват от обезщетението. Става дума за милиони долари, защото когато арестуваш жертвата, която е и с медицинска диагноза, това те прави институционален идиот, а идиотите са длъжни да платят. 

МВР имало право да вземе кръвни проби до три часа след инцидента. МВР обаче не пита преди това медицинския екип, който я е приел в болницата след тежката катастрофа какви медикаменти е приложил. 

Ръководството на МВР щяло да прави проверка. Ау. Верно ли? И на каква сума ще осчетоводят преживяното унижение и болка? Може ли някой от въпросното ръководство да бъде здраво ударен по главата, да получи комоцио и после да го сложат поседи на стол 16 часа? 

Искрено се надявам, че стръвен адвокат ще застане на страната на Антоанета Борисова и че тя ще осъди МВР за възможно най-голяма сума и ако не стане чрез българския съд, да го постигне в Европейския съд по правата на човека.

Лияна Панденлиева

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.