Копринка Червенкова: Допуснахме много случайници в политиката

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/koprinka-chervenkova-dopusnahme-mnogo-sluchaynici-v-politikata/120739 SvobodnoSlovo.eu
Копринка Червенкова: Допуснахме много случайници в политиката

През тези 34 години наблюдавахме и избирахме случайни фигури, изказа мнение пред БНР журналистът Копринка Червенкова.

"10 ноември празник ли е или не? Празник е идея за бъдеще. На 10 ноември 1989 г. идея за бъдеще имаше у повечето хора. Сега видимо идеята за бъдеще са я попилели някъде, загубили са я по пътя. Толкова хора си занулиха биографиите, изчегъртаха ги, изчистиха ги, за да започнат на чисто. И какво се получи? Това, че те занулиха биографията си допусна до управлението на държавата случайници. От вчера си мисля колко случайни хора са управлявали тази държава в тези 34 години. /…/ Това са едни съвършено случайни хора, които отнякъде се явяват и понеже ни обещават разни работи, ние им вярваме", обясни тя.

По думите й Бойко Борисов е едно от най-големите разочарования на голяма част от хората, както и едно от "най-големите недоразумения в този наш преход".

"Мисля, че вече на негово място дойдоха други случайности – тия т.нар. харвардски случайности. Те сега ни управляват. Те са абсолютно случайни фигури, които се добраха до властта. Първоначално им се зарадвахме, но сега мисля, че всички разбраха, че това е едно голямо недоразумение".

Според журналиста 34 години след 10 ноември се завръща и цензурата:

"За съжаление, това също е една от илюзиите, която имахме на 10 ноември. Демокрация. Каква демокрация? Думата демокрация изчезна. Няма я. Сега се говори за прозрачност. Каква прозрачност? Не съм щастлива днес, макар че съм посрещнала този ден със страшно много надежди и идеи за много добро бъдеще".

Ако нещо се е променило в тази държава, то се е променило въпреки управлението й, категорична бе Копринка Червенкова.

"Нищо от това, което си представяхме, че ще се случи, не се случи. Не си дадохме труда да избираме хора, които са качествени. Не, случайници, самодейци…", каза в заключение тя.

https://bnr.bg/

7 Коментара

Гост

преди 5 месеца

Яжте банани и не се оплаквайте.

Коментирай

Борис

преди 5 месеца

Копринке!Не реви като вдовица за голям часовник.И ти беше апологет на "подмяната"на 10-ноември'89.

Коментирай

не да случайни, Копринке, не са

преди 5 месеца

С ми са грижливо гледани и отдире подготвяни от враговете на народа!

Коментирай

някой си

преди 5 месеца

Такива като тебе ни докараха тия дебили един след друг и все по-отвратителни с годините, как можах аз да прозра още тогава че се задава нещо отвратително, а вие така наречените "интелектуалци" не можахте! Имаме много умни хора, изключителни, но тях не ги допускат да говорят. По екраните са само предателите, нагаждачите, чуждо-поклонниците. Драга Червенкова, млъкни, слушахме ти глупотевините в началото на прехода, сега искам да слушам д-р Николай Михайлов - психиатър, Андрей Пантев, има и други. От политиците искам да слушам Костадин Костадинов! Искам да чета Калина Андропова, Боян Чуков.

Коментирай

ВЪЗРАЖДАНЕ е патерица на шайката ГЕРБ и петата колона ДПС

преди 5 месеца

И туй същество "закусва" с френския президент и сътрудник на нацистите Митеран.

Коментирай

ВЪЗРАЖДАНЕ е патерица на шайката ГЕРБ и петата колона ДПС

преди 5 месеца

И туй същество "закусва" с френския президент и сътрудник на нацистите Митеран.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.