Костадин Ангелов: Директорът на „Пирогов“ се сменя заради случая с един съветник – Мустафа Емин

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kostadin-angelov-direktorat-na-pirogov-se-smenya-zaradi-sluchaya-s-edin-savetnik-mustafa-emin/122623 SvobodnoSlovo.eu
Костадин Ангелов: Директорът на „Пирогов“ се сменя заради случая с един съветник – Мустафа Емин

Болница „Пирогов“ е на печалба, сменя се директорът, защото преди време той огласил един случай с един съветник – Мустафа Емин. Това коментира председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС) пред журналисти в парламента, след като стана известно, че директорът на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" д-р Валентин Димитров е освободен от поста.

"Това стои в основата на смяната на директора и има много причини, заради които ние да не допускаме политически натиск за смяната на един или друг човек", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС. "Директорът на „Пирогов“ си върши работата, болницата е на печалба и се опитват да измислят нов скандал – с конкурсите в болницата, какъвто не съществува", допълни Ангелов. 

Костадин Ангелов посочи, че премиерът Денков е прочел доклада за „Пирогов“ и според него няма нарушения, които да изискват смяната на директора на болницата. Кой е премиерът на България, попита председателят на здравната комисия. Денков очевидно се обезличава като премиер, не от Борисов, не от Пеевски, а от собствените си министри, такъв е министърът на здравеопазването, коментира той. Според Ангелов докладът е "изсмукан от пръстите", а днес е пристигнало становище, което разбива всяка една от тезите в доклада.  

Въпросът е един единствен - кой е премиерът в България, очевидно не е Денков, коментира Ангелов. Явно е министърът на здравеопазването проф. Хинков, който взема решения, които премиерът Денков казва, че няма да бъдат взети, допълни той.

Попитан дали ГЕРБ-СДС ще поискат министър Хинков да си тръгне, Костадин Ангелов каза, че Хинков не е номинация на ГЕРБ-СДС. Който е издигнал Хинков за министър, той си носи отговорността за този министър, той да взема решение какво да прави с него, допълни той.

trud.bg

3 Коментара

Иван Пеев

преди 4 месеца

А га ша са смени Мустафа с Мишо, дето си беше де...

Коментирай

Мислещи

преди 4 месеца

Всички знаем, че това е истината

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.