Костадин Костадинов: България и в момента изнася огромно количество оръжие към Украйна през посредници

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kostadin-kostadinov-balgariya-i-v-momenta-iznasya-ogromno-kolichestvo-orazhie-kam-ukrayna-prez-posrednici/3529 SvobodnoSlovo.eu
Костадин Костадинов: България и в момента изнася огромно количество оръжие към Украйна през посредници

България и в момента изнася огромно количество оръжие към Украйна през посредници. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

"Тази вечер от летище Варна ще излети отново украински АН-12 за Полша. В момента пред "Дунарит" има колона от украински тирове, които доколкото зная, товарят тротил. Вчера от "Арсенал" също са товарени огромни количества оръжия. Отиват в Полша и от там се преразпределят към Украйна, износът не е директен", допълни още Костадинов.

"Нашата страна, за съжаление, вече е пряко намесена във войната, и то на страната на Украйна. Но няма единодушие по темата дори сред депутатите в управляващото мнозинство, които публично са уж проукраински настроени", каза Костадинов.

Костадин Костадинов посочи още, че 84% от българското общество не желае да се изпраща оръжие: "Това означава, че ако се вземе такова решение, правителството ще прави напук на желанието на хората.“

https://trud.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.