Лили Иванова създаде фондация за опазване на огромното й творчество и име, завещава ѝ всичко

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/lili-ivanova-sazdade-fondaciya-za-opazvane-na-ogromnoto-y-tvorchestvo-i-ime-zaveshtava-vsichko/112668 SvobodnoSlovo.eu
Лили Иванова създаде фондация за опазване на огромното й творчество и име, завещава ѝ всичко

Най-голямото име на българската попмузика Лили Иванова създаде ФОНДАЦИЯ "ЛИЛИ ИВАНОВА", чиято цел е "популяризиране достиженията на българската музика и култура в страната и чужбина и повишаване на тяхното ниво", съобщиха от екипа ѝ.

Лили Иванова, която винаги е казвала, че принадлежи на своята публика, отдавна обмисля как да бъде съхранено и след нея огромното ѝ творчество, което е втъкано в културния код на няколко поколения българи.
   
Затова във фокуса на дейността на ФОНДАЦИЯ "ЛИЛИ ИВАНОВА" първостепенно ще бъде съхраняване на творчеството на "най-големия български поп изпълнител за всички времена“ и опазване на името ѝ за бъдещите поколения като творец със съществен принос за българската култура.

Мисията на живота на "Пеещото сърце на България", както нарече Лили Иванова поетът Стефан Цанев, винаги е била да дарява любов, да възпява любовта, да създава творчески и естетически категории, пример за нацията.  

ФОНДАЦИЯТА на Лили Иванова ще акцентира именно върху  популяризиране и разпространение на това огромно и безценно творчество, като неотменна част от българската културна съкровищница, включително и след нейната кончина, чрез всички възможни аудио, видео, печатни форми и носители.

В дългогодишната си кариера Лили Иванова ни смайва непрекъснато с нейния несломим дух и непрекъснат стремеж да се движи само напред и нагоре, следвайки световни професионални стандарти, подчертават от екипа й.

Затова в бъдещата си дейност ФОНДАЦИЯ "ЛИЛИ ИВАНОВА" ще следва нейния път - ще организира всякакви събития и дейности от културен характер: концерти, инсталации, изложби; ще изготвя документални, рекламни или художествени филми; ще издава книги, сборници и всякакъв род литературни, печатни или потребителски продукти, представящи Лили Иванова пред обществеността като една велика жена-творец, превърнала се в икона.

Само така името на Лили Иванова ще живее в сърцата и на бъдещите поколения като пример на певчески и житейски феномен, отдаден на публиката и на музиката.

С използването на всички съвременни дигитални форми, влудяващите и вдъхновяващите песни на Лили Иванова, с текстове и мелодии на едни от най-великите поети и композитори в България, ще продължат да звучат "на живо", а божественият ѝ глас завинаги се остане "нейното оръжие" да покорява милиони почитатели години напред.
В последното десетилетие Лили Иванова работи със своя LI Orchestra, а аранжор на цялата ѝ програма, включваща както нови песни, така и хитове с нови, съвременни аранжименти, е Ангел Дюлгеров.

За да изпълни целите си ФОНДАЦИЯ "ЛИЛИ ИВАНОВА" ще разработва и реализира както собствени проекти, така и ще участва в съвместни програми с чуждестранни асоциации, фондации, правителствени и неправителствени организации, занимаващи се с изкуство и култура.

Цялото си наследство - духовно и материално певицата прехвърля на фондацията. В задълженията на ФОНДАЦИЯ "ЛИЛИ ИВАНОВА" влиза "опазване и управление на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална собственост и др".

Изпълнителен директор на фондацията е Лили Иванова, която в своята дейност ще бъде подпомагана от настоятелство.

С този свой акт голямата Лили Иванова завещава на най-голямата си любов - публиката, цялото си богатство - творчеството и всички активи от него.

https://epicenter.bg/

2 Коментара

Ивайло Кирков

преди 10 месеца

Никога не съм харесвал Лили Иванова. Мнението ми е, че ако нашата Паша Христова не си беше отишла при онази катастрофа през '71-ва, Лили Иванова щеше да си остане това, което е - великолепна ресторантска певица. Каквато между впрочем е и Алла Пугачова.

Коментирай

Али Баба

преди 10 месеца

Много е скромна др. Иванова. Не харесвам позьори. От естрадата, както я наричаха, има много по-стойностни певци - Йорданка Христова, Мими Иванова, Васил Найденов. Подкрепям и мнението на Ивайло Кирков за Паша Христова!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.