Ловци: Гората в Странджа е превърната в сметище от преминаващите мигранти

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/lovci-gorata-v-strandzha-e-prevarnata-v-smetishte-ot-preminavashtite-migranti/128277 SvobodnoSlovo.eu
Ловци: Гората в Странджа е превърната в сметище от преминаващите мигранти

Гората в Странджа е превърната в сметище от нелегално преминаващите турско-българската граница, предаде dariknews.bg.

Остава и рискът от инциденти с мигранти по време на ловните излети, предупреждават от ловните дружинки в крайграничната община Болярово.

„Минаваме и намираме по 20 – 30 сака, якета, спални чували, всичко това хвърлено в гората. Хвърлят кецове, маратонки, консерви, бутилки. И всичко това, като духне вятъра, е накачено по дърветата. Гората е пълна с боклуци, просто не знам как ще се изчисти това нещо. Все едно се намираш на сметище“, разказа Иван Иванов, председател на една от дружинките в Ловно-рибарско сдружение „Странджа“.

Според него мигрантският натиск не е намалял и през зимата. Много често самите ловни дружинки сигнализират граничните власти за нелегално преминали държавната граница. „Мигранти колкото искаш има, цяла вечер маршируват из гората. Обаждаме се, идват и ги прибират“, допълва Иванов.

Всички дружинки преминават специален инструктаж преди ловен излет. „Задължително да се внимава, да не се отстреля някой. Слава Богу досега нямаме такива инциденти“, каза още председателят на ловната дружинка.

Кметът на крайграничната община Болярово Христо Христов също многократно алармира за нерегламентираните сметища, образувани след преминаване на мигранти.

Местната власт заедно с горски и гранични служители организираха няколко акции за почистване на горските територии.

otupor.com

3 Коментара

Настапир,Криптомир,Педерасомир Педофил АНАЛниев

преди 2 месеца

Депутата христо-комара ще ми кацне на к*ра и ще ми пее.

Коментирай

Ана

преди 2 месеца

Нали имаме правителство-да вземат да изчистят гората в Странджа ,а не само да пътуват в чужбина. Благодарение на Денков сега мигранти ще пристигат у нас и със самолети. И тоя човек има наглостта д иска да е външен министър!

Коментирай

Майна

преди 2 месеца

Само сметище ли..,? А къде ще се ,,заравят,, ядрените ,,отпадъци,,..Кой защити тази ,,политика,, да скъсаме с руските ,които си го вземаха и ,, преработваха,,. ,, Служебното правителство на Румен Радев в грубо нарушение на закона подписа договор за доставка на американско ядрено гориво, без да е доказана неговата безопасност и икономическа ефективност и без да е издаден лиценз от Агенцията за ядрено регулиране (АЯР), предупреждава енергийният експерт и бивш министър на енергетиката в две правителства Румен Овчаров.,,..Май забравяте..Или не разбирате..? ,, Трети март,,- ..проект..,а?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.