Лудостта като мода и инат: Къде ви беше умът, когато гласувахте за „Величие“?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ludostta-kato-moda-i-inat-kade-vi-beshe-umat-kogato-glasuvahte-za-velichie/137426 SvobodnoSlovo.eu
Лудостта като мода и инат: Къде ви беше умът, когато гласувахте за „Величие“?

Помните ли „Градът на слънцето“ в Сибир и неговият създател Висарион? Той се представяше за новия Христос, привличаше хора от цяла Русия с обещания за живот в рая. Дори около 500 българи се вързаха на захаросаните му проповеди, продадоха си жилищата, напуснаха работа и заминаха в дън горите на Сибир. Някои дори замъкнаха и децата си. Висарион се оказа рожба на КГБ, измамник, който не успя да стане политик, защото руските власти го арестуваха. Сега е в затвора за изнасилвания, присвоявания, измами и пр.

А помните ли историята за трагедията от ноември 1978 г., когато над 900 души, от които около 200 деца, са открити мъртви в изкуствено създаденото селище Джоунстаун, в джунглите на Гвиана? Мястото е наричано „Народният храм“, защото там проповедникът Джим Джоунс, наричан Чичо Джим, е събирал свои последователи. Те вярвали, че любимият водач ще създаде нов тип социална държава, в която всички хора, ще живеят щастливо. В злощастната 1978-а 913 души поглъщат питие, подправено с цианид в картонени чаши. След 5 минути всички били мъртви. Преди да се самоубие Чичо Джим написва, че това е "революционен акт". Революционен…

През 2024 г. в България все още се намират хора, които вярват на самозвани водачи, проповедници, бизнесмени, патриоти, политици, омайници и пр.

Каква е разликата между „Исторически парк“ на Михайлов в община Ветрино край Варна, „Градът на слънцето“ на Висарион и „Народният храм“ на чичо Джим, освен, че творението на Михайлов е насред уж цивилизована държава, до морската ни столица?

Какво трябва да се случи в „Исторически парк“ в с. Неофит Рилски, за да осъзнаят онези сто хиляди българи, че нещо не е както трябва?

Алексей Навални казваше: "Безумието няма да спре, ако продължаваме да мълчим".

Ако Навални не е достатъчно авторитетен за последователите на Михайлов и „Величие“, ще цитирам Бенджамин Франклин: „Първата степен на безумието е да се считате за много умен. Втората – да твърдите това публично. Третата – да отказвате всякакви съвети“. 

Ако и Франклин не ви е на сърце, защото е представител на „колективния Запад“ и „пропадаща Америка“, ви предлагам Лев Толстой, който пише: „Най-голямото безумие е престъпната война, особено в последно време. Освен безумие и престъпление, нищо друго не виждам в нея“. Написал го е на 15 април 1904 г.

Ако все още някой от адресатите на това писание не схваща за какво иде реч, ще поясня като за българи: Лудостта на един човек е болест, а лудостта на много хора в България често е мода или инат. Аргументът им: Щото така.

Само че това вреди на нацията и държавата. Преодолява се с времето, но вреди.

Емил Азар

https://frognews.bg/

10 Коментара

Генчо Гунчев

3 days before

А, какво би се случило, ако едни измамници, обявили се за "богоизбран" народ, ги няма на този свят ??? Няма ли светът да е по чист? И "обикновените" народи да бъдат по-щастливи?

Коментирай

Нора

3 days before

А защо не казвате нищо за подполковник Марков, който излъга толкова хора преди изборите, а се оказа най-големия лъжец.

Коментирай

Нора

3 days before

КЪДЕ МИ Е КОМЕНТАРА. СОРОСОИДИ НЕДНИ

Коментирай

Преди да се самоубие Чичо Джим написва, че това е "революционен акт".

3 days before

Емил Азар удобно премълчава, че зад тази история стърчат ушите ба ЦРУ. Аман от лъжливи журналисти!

Коментирай

многодобре

3 days before

Време е " свободно слово" да го прекръстим в " платено слово"!

Коментирай

Стоянов

3 days before

Е некой ше ни светне ли за кои да гласуваме,за да не изглеждаме като идиоти?Например за мен тези,които гласуваха за Радев не ги слуша главата меко казано!

Коментирай

Майна

3 days before

За първи път съм съгласен с автора. Къде изплуват такива секти- там където цари невежество. Запознайте се по-обстойно за идеологията( сциентологията) на Ивелин Михайлов... Казвам го с цялата отговорност , която проявих да проследя ..фактологията . Това не е само финансова пирамида, това е опасна секта ,зад която стои сциентологията.

Коментирай

Мишок

2 days before

Луди в България колкото искаш,просто трябва да ги търсиш.

Коментирай

Иван

2 days before

Твърде повърхностно и тенденционно! Хората са оглупени нарочно, по американски модел, така иска световният елит, така правят неговите марионетки у нас, Величие е изкуствен политически инженерингов проект, а хората избират глупаво, защото нямат никаква информация за ставащото. Телевизиите са на марионетния ни проамерикански режим, чалгата беше целенасочено пробутвана на плебса, може да се гледат само "шоута" по американски модел и лиценз, окултуряващи програми като тази на проф. Вучков и Васа Ганчева бяха осмивани и избутвани в негледаемо време, на Васа ѝ спретнаха активно мероприятие, да я злепоставят, от което тя се поболя и умря. Авторът намеква споменава Навални и мамеква за СВО на Русия срещу Украйна, но мълчи за причините, за преврата и убииставата в Украйна през 2014 г. , за фашистката и антисемитска марионетна власт на Зеленски. Мълчи и за многото войни на САЩ по света, за геноцида срещу палестинците в Газа... лицемер!

Коментирай

Ана

2 days before

Живеем в секта разположена на 111 000 кв.км, в която лудите сами си определят заплатите и облагите, законодателстват, правораздават, мачкат нормалните хора с неимоверна жестокост, обаче авторът видял една мъничка част от сектата, в която едни хора искат да живят според собствените си разбиратия и морал, и нарекъл това секта. Не знам дали това във Ветрино е секта, а Ивелин Михайлов е нейно гуру, но гледам Борисов, Пеевски, Петков и подобните им и много ми напомнят за пациенти на психиатрична клиника, настанени в отделението за Наполеоновците. Всъщност не е чудно, че в психиатрията нормалните се считат за луди.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.