Любен Дилов с идея как Лена Бориславова да извади България от политическата криза

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/lyuben-dilov-s-ideya-kak-lena-borislavova-da-izvadi-balgariya-ot-politicheskata-kriza/136350 SvobodnoSlovo.eu
Любен Дилов с идея как Лена Бориславова да извади България от политическата криза

Иновативен подход как със съдействието на Лена Бориславова да бъдат преодолявани бъдещи спорни моменти в Народното събрание отправи Любен Дилов-син. Малко преди Рая Назарян да се пребори за председателското място, когато все още ситуацията предвещаваше повторение на сагата от 49-ия парламент с неколкодневния спор кой да заеме най-високия пост в държавата, с тънкото си чувство за хумор почетният председател на "Движение Гергьовден" подигра Бориславова пред пълната зала.

Дилов взе думата, след като Тошко Йорданов обясни мотивите на ИТН да подкрепи кандидатурата на Назарян. Партията на Слави Трифонов няма да подкрепи правителство нито с първия мандат на ГЕРБ, нито с втория на ДПС, но мотивираха днешното си решение с това, че го правят, за да може да се опуши работата на парламента и да се пристъпи към раздаването на мандатите за сформиране на правителство.

От сектора на ППДБ обаче последва реакция с ръкопляскания, че Слави все пак е клекнал на ГЕРБ и ДПС.

След което се намеси Дилов-син с реплика. "Демокрацията изглежда прекалено сложна система за състава на този парламент. Има процедури, които трудно се разбират, трудно се спазват... Като например тази, че председателят на парламента се избира от най-голямата парламентарна партия.

И затова може би е дошло време да помислим за някакъв по-прост модел, който да замени съществуващата демократична система. И ние имаме добър пример - може би тази нощ е възможно госпожа Лена Бориславова да влезе в съответните регистри и просто да впише председател на парламент, правителство, да попълни нужните протоколи, съответните декларации. Аз мисля, че това не е невъзможно, освен това не е и незаконно... Това е един възможен начин, който бързо ще не извади от политическата криза", предложи Дилов от трибуната под бурните аплодисменти на депутатите.

От мястото си в дъното на залата Бориславова изгледа и изслуша речта на Дилов с ледено изражение на лицето.

https://epicenter.bg/

2 Коментара

Ххахахха

2 months before

Фъфлещият малоумник пак се прави на интересен

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.